Nieuw Daikin Perfera vloer- en wandmodel voor maximaal comfort

Nieuw Daikin Perfera vloer- en wandmodel voor maximaal comfort

Een perfecte combinatie van technologie en innovatief design voor de ideale klimaatoplossing

Daikin stelt trots de nieuwste toevoeging binnen het Daikin Perfera-lucht/lucht warmtepompgamma voor. Het Perfera-gamma, dat bekend staat om zijn uitstekende rendementen, krijgt er een vloermodel bij. Het Perfera vloermodel, met koelmiddel R-32, is een geheel nieuw, stijlvol model voor een optimale luchtkwaliteit en een maximaal comfort, dankzij de gloednieuwe en unieke verwarmingsfuncties waarover het beschikt. Maar ook het bestaande Perfera wandmodel krijgt een upgrade. In beide units komen duurzame technologie en design samen voor een optimaal binnenklimaat en wooncomfort en dit met de beste rendementen op de markt.

Perfera wandmodel: luxe in een compacter jasje

De Perfera-wandunit is al vele jaren een succesverhaal in Europa dankzij zijn sterke specificaties en unieke kenmerken. Om in te spelen op de huidige markt werd het design van de units vernieuwd. Met een trend naar steeds compactere woningen werd de breedte van het product beperkt. Ook de luchtzuivering en het gebruiksgemak, waarbij connectiviteit een steeds belangrijkere rol speelt, kregen de nodige extra aandacht.

Richtprijs binnenunit vanaf € 428 excl. btw

Perfera vloermodel: uniek in zijn soort

Geheel nieuw in het Perfera gamma is het vloermodel. Ook deze is ontworpen om in de hedendaagse woningen te passen. De unit heeft een functionele maar toch stijlvolle look met gestroomlijnd design, golvende lijnen en kan zowel eenvoudig tegen de muur geplaatst worden, als gedeeltelijk ingebouwd worden.

Maar het is vooral door de speciale aandacht voor de op verwarming gerichte functies dat de unit eruit springt. Uniek op de markt is de luchtverdeling die via de boven- én onderkant van het toestel gebeurt. Deze dubbele luchtstroom zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de geklimatiseerde lucht en creëert zo het ideale verwarmingsniveau. Dankzij hun turbo-ventilator-technologie is Daikin de enige op de markt die deze functie aanbiedt.

Het resultaat zijn drie unieke extra verwarmingsfuncties voor een nog comfortabelere leefwereld.

  • Heat boost
    ​Met de boostverwarming wordt de woning snel opgewarmd. De ingestelde temperatuur wordt 14% sneller bereikt dan bij een gewone unit.
  • Floorwarming
    De functie vloerverwarming optimaliseert de convectie door de warme lucht enkel vanuit de onderkant van de unit te verspreiden
  • Heat Plus
    De Warmte Plus-functie garandeert een comfortabele verwarming door gedurende 30 minuten stralingswarmte te simuleren.

Richtprijs binnenunit vanaf € 677 excl. btw

Moderne technologie en ingebouwde intelligentie

Innovatief ontwerp voor een optimale werking

Met hun brede lamellen die omhoog, omlaag, naar links en naar rechts kunnen bewegen en zelfs vastgezet kunnen worden in een bepaalde positie, maken de units het mogelijk om de warme of koude lucht te richten naar elke gewenste richting. De lucht wordt op die manier gelijkmatig over de ruimte verdeeld en komt tot in alle hoeken, zelfs in grotere ruimtes.

De toestellen zijn verder ook uitgerust met een 2-zone bewegingssensor. De luchtstroom wordt telkens naar een zone gericht, waar op dat moment geen persoon aanwezig is. Wanneer er geen mensen gedetecteerd worden, schakelt de unit automatisch over naar de energiezuinige stand.

En met hun krachtige maar fluisterstille werking (geluidsdrukniveau tot slechts 19 dBA) bereiken de units in geen tijd de gewenste temperatuur.

Connectiviteit en intelligente bedieningsopties

Volledige connectiviteit is standaard voor de Perfera-units. De units zijn eenvoudig te regelen via de vernieuwde Daikin Residential Controller app. Nieuw is de stembesturing via Amazon Alexa of Google Assistant. De bediening van de belangrijkste functies, zoals de ingestelde temperatuur, de bedrijfsmodus, de ventilatorsnelheid, was nog nooit zo eenvoudig.

Zuivere en schone lucht

Om de kwaliteit van de binnenlucht te garanderen, zijn de units voorzien van de nieuwste luchtzuiveringstechnologie. De luchtfilters uit titaniumapatiet en met de innovatieve Flash Streamer-technologie gebruiken elektronen om chemische reacties met deeltjes in de lucht op gang te brengen. Zo worden allergenen zoals pollen en schimmelallergenen afgebroken en worden hinderlijke geuren verwijderd voor een optimale binnenluchtkwaliteit.

Energie-efficiënt

Het verbeterde ontwerp van de Perfera verhoogt de energie-efficiëntie nog meer in vergelijking met vroegere modellen. De seizoensgebonden energie-efficiëntie ratio (SEER) is met een score van 8,55 bijzonder hoog, en de seizoensgebonden prestatiecoëfficiënt (SCOP) bedraagt maar liefst 4,70. Hierdoor heeft de Perfera de beste prestaties in zijn klasse, met seizoensrendementen tot A+++ in verwarming en koeling voor het wandmodel en A++ in verwarming voor het vloermodel, telkens met lagere werkingskosten tot gevolg. De Perfera is op elk vlak een allround energiebesparend totaalpakket.

 

De rendementen, nieuwe functies en toepassingsmogelijkheden van deze innovatieve units maken van hen dé meest intelligente, betrouwbare en duurzame klimaatoplossingen op de markt. Deze units live ontdekken is perfect mogelijk in het gloednieuwe Daikin Experience Center te Gent.

Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre