Daikin opent gloednieuw Training en Experience Center in Gent

Daikin opent gloednieuw Training en Experience Center in Gent

Eind oktober opent het gloednieuwe Daikin Training en Experience Center in Gent zijn deuren. Hiermee blijft Daikin zich actief inzetten voor zowel de theoretische en praktische opleiding van HVAC-installateurs als de informatie naar de eindgebruikers toe.

Trainingen voor de installateurs…

Daikin hecht veel belang aan de technische kennis van haar installateurs en streeft er dan ook naar hen de beste ondersteuning en service te bieden. Vanuit deze optiek opent Daikin, naast het bestaande Training Center in Wavre, nu ook een vestiging in Gent. Dit nieuwe trainingscentrum is eveneens uitgerust met operationele toestellen, wat het mogelijk maakt om zeer gericht te werk te gaan. Praktijkproblemen nabootsen en tot een oplossing komen, de producten monteren en demonteren, leren omgaan met de verschillende tools,… via de trainingen deelt Daikin de nodige kennis over hun producten en diensten.

Installateurs kunnen er vanaf 3 november terecht voor technische trainingen van de residentiële lucht-lucht en lucht-water warmtepompen.

… en advies voor de eindklant

Daarnaast richt het Experience Center zich ook op de particuliere eindgebruiker die op zoek is naar een oplossing voor de verwarming, koeling of sanitair warm water productie voor zijn woning.

Uit eerdere analyses en bevragingen bij eindklanten blijkt dat zij het moeilijk vinden om de nodige informatie te verzamelen bij de start van hun project. Essentieel hierbij is het ervaren van de toestellen en een eerste advies rond de meest geschikte oplossing voor hun noden en behoeften. En daar speelt Daikin dieper op in. In hun eigen neutrale concept showroom ervaren eindgebruikers de Daikin-oplossingen en winnen ze het nodige advies in voor hun specifieke project.

Bezoekers met concrete plannen die nog niet in contact zijn met een installateur worden er naar een gecertificeerde installateur in hun buurt doorverwezen. Zo is ook een goede opvolging verzekerd. Ook installateurs zonder showroom kunnen met een gerust hart hun eindklanten een kijkje laten nemen. De Daikin-adviseurs staan voor hen klaar met raad en daad en ontlasten zo ook weer de installateurs.

« Het trainingscenter van Wavre is een groot succes, omwille van zijn ligging echter niet voor iedereen even makkelijk bereikbaar. Met de opening van het Training en Experience Center in Gent bereiken we eenvoudiger zowel installateurs als eindklanten uit die regio en kunnen ook zij optimaal genieten van onze Daikin-service », besluit Nele De Broyer, Marketing Manager bij Daikin Belux.

Praktisch:

Adres: Schoonzichstraat 1/201, 9052 Gent
​Tel.: +32 9 244 66 88
​Meer informatie op https://www.daikin.be/daikin-experience-center

Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre