Zuinig verwarmen en koelen met de Daikin Perfera Floor lucht-luchtwarmtepomp

Zuinig verwarmen en koelen met de Daikin Perfera Floor lucht-luchtwarmtepomp

Terwijl de temperaturen buiten onder nul zakken, heeft de Belg het in huis graag knus en warm. Hoe kan de woning verwarmd worden zonder een torenhoge energiefactuur toegestuurd te krijgen? Dit is heel eenvoudig met een energiezuinig alternatief: de Daikin Perfera Floor lucht-luchtwarmtepomp. Een investering die het hele jaar door loont. Naast verwarmen, koelt dit toestel ook de woning. Als marktleider breidt Daikin haar bestaand gamma van lucht-luchtwarmtepompen verder uit voor renovatie- en nieuwbouwwoningen. Zo kan deze vernieuwde versie vanaf nu ook aangesloten worden op de grotere Multisplitsystemen en is ze interactiever dan haar voorganger. Daikin heeft zo het ruimste aanbod aan warmtepompen om aan alle eisen te voldoen.    

Verwarmen zonder comfortverlies  

Wie vandaag de verwarming een graad hoger willen zetten, denkt daar door de huidige energiecrisis twee keer over na. Zeker voor wie nog verwarmt met fossiele brandstoffen of een verouderde elektrische installatie. Deze zijn duur in verbruik en hebben bovendien een laag rendement. De elektrische installatie vervangen door een Daikin lucht-luchtwarmtepomp of door deze als bijverwarmingssysteem te implementeren naast een bestaande gasketel, geeft de mogelijkheid de woning snel en efficiënt te verwarmen.  

Wanneer de temperaturen in de zomer oplopen, werkt deze lucht-luchtwarmtepomp omgekeerd. Ze zorgt erdan voor dat het in de woning aangenaam koel is.  

Combineerbaar met de Multisplit-units  

Waar de Perfera floor vroeger enkel kon aangesloten worden op de Splitsystemen en kleine multi’s,  kan de nieuwe Perfera-unit ook aangesloten worden op de grote Multisplitsytemen. Maar liefst vijf verschillende binnenunits kunnen op één buitenunit aangesloten worden. Elke ruimte kan afzonderlijk bediend worden zodat optimaal wooncomfort gegarandeerd wordt.  

Nog snellere ondersteuning  

Naast de technische vernieuwing, haalt ook de eindgebruiker persoonlijk voordeel uit deze vernieuwde versie. Vanaf nu gebruikt men standaard de Daikin Onecta App om de Perfera te bedienen. Verbind het Perfera-toestel met wifi en regel vanop afstand het klimaat in de woning.  Ook de installateur kan dankzij de remote monitoring-functie sneller tot interventie overgaan.  

De Perfera Floor in een notendop  

  • Combineerbaar met alle multi-buitenunits van 2 tot 5 poorten  
  • DCS  remote monitoring by installer :  mogelijkheid tot snellere interventie 
  • Optimale verwarming dankzij de volgende functies 
  • “Floor Heating” die warme lucht via de onderzijde verspreidt  
  • “Heat Plus” simuleert stralingswarmte binnen de 30 minuten 
  • Verbetering van de binnenlucht dankzij de Flashstreamer-technologie  
  • Heat boost warmt de woning snel op, tot wel 14% sneller dan gewone airco.  
  • Geluidsarme werking: geluidsdrukniveau tot slechts 19 dBA  
Dorien Debbaut
Dorien Debbaut Press Officer, Two cents

 

Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre