Van der Valk Liège Congrès baadt in luxe en comfort

Van der Valk Liège Congrès baadt in luxe en comfort

Opnieuw succesvolle samenwerking met Daikin

De prestigieuze hotelketen Van der Valk groeide de afgelopen decennia uit tot een wereldwijde speler met meer dan 100 hotels en restaurants. In de kijker: het Van der Valk Congres Hotel Liège. Dit viersterrenhotel beschikt over alle mogelijke comfort, en dit mede dankzij de innovatieve geïntegreerde klimaatregeling van Daikin

Na een grondige renovatie van het voormalige Holiday Inn-hotel opende de familiegroep Van der Valk het Van der Valk Congres Hotel Liège, vlak naast het Palais des congrès. Met een totale oppervlakte van 16.000m², 219 kamers, twee polyvalente zalen, een restaurant, een brasserie, een Italian Corner, een wellness- en fitnesscentrum en een skybar biedt het hotel alle mogelijke luxe en comfort. En dat met een ongelooflijk uitzicht op de stad en haar rivier, de Maas.

Story image

Positieve samenwerking

Om het hotel uit te rusten met de modernste technieken op het vlak van HVAC-R werd beroep gedaan op Daikin.

“De afgelopen jaren werkten we al een aantal keer zeer succesvol samen en ook nu zijn we weer meer dan tevreden over de samenwerking met Daikin. Hun team is altijd bereikbaar en steeds beschikbaar,” aldus Marco Wohrmann, General Manager van Hotel Van der Valk Liège. “Daarnaast zijn de toestellen zijn zeer eenvoudig in gebruik waardoor de gasten ze met alle gemak kunnen gebruiken en aanpassen aan hun noden, dé oplossing die we echt zochten.”

Verscholen luxe

Voor het eerste werden de Air Handling Units, voor een optimale binnenluchtkwaliteit, in de wandkast in de hotelkamers ingebouwd.

Sébastien Losseau, Manager SL+ Architectes en architect voor de Groep Van der Valk legt uit: “Dankzij de beperkte afmetingen van de toestellen, konden we, voor de eerste keer, alle technieken in de kamer centraliseren en integreren in een meubel. Dit vergemakkelijkt de toegankelijkheid en het onderhoud. Hierdoor moesten we ook geen valse plafonds voorzien, wat een groter ruimtegevoel geeft bij het binnenkomen van de kamer.”

Voor de bediening van de units wordt gebruik gemaakt van de Madoka bedrade afstandsbediening. Deze intuïtieve bediening met hoogwaardig ontwerp, past perfect in de moderne hotelkamers. En dankzij het grote gebruiksgemak kunnen gasten zeer eenvoudig zelf hun ideale klimaat creëren.

Story image

Optimale luchtkwaliteit 

Het hotel heeft uiteraard ook aandacht geschonken aan de binnenluchtkwaliteit. Voor een ideaal binnenklimaat is niet enkel een nauwkeurige regeling van de temperatuur nodig, maar moet ook de luchtkwaliteit binnenin worden gegarandeerd. Een goede ventilatie is daarom onontbeerlijk. De centrale Daikin luchtbehandelingsgroepen zorgen ervoor dat warme, vochtige en zuurstofarme lucht afgevoerd wordt en koele, zuurstofrijke en droge lucht aangevoerd wordt in alle delen van het hotel.  

Warm water dankzij energierecuperatie  

Om zo efficiënt mogelijk met energie om te gaan, wordt er in het hotel energie gerecupereerd. Zo wordt het VRV warmterecuperatiesysteem gebruikt om ruimtes zoals de vergaderzalen en hotelkamers op temperatuur te houden. De te warme lucht uit deze ruimtes worden afgevoerd en gerecupereerd op andere plaatsen. Zo wordt het water van het zwembad opgewarmd door warmte ontnomen uit de fitnesszaal, de receptie, hotelkamers en de administratieve kantoren.

Story image

Slim energiebeheer 

Via de I-Touch Manager heeft de hoteleigenaar volledige controle over het energieverbruik en beschikt hij over een centrale bediening van alle klimaatregelingsunits. Deze intelligente controller kan tot 1.024 toestellen bedienen: aan/uitzetten, de temperatuur instellen en programmeren etc. Dankzij de flexibele software worden ook producten van derden gemakkelijk geïntegreerd en kan men zo onder meer de lichten en alarmen ook via de Intelligent Touch Manager regelen. Met de slimme energiebeheersystemen kan ten slotte ook worden nagegaan of het energieverbruik volgens plan verloopt en kan zeer snel ingegrepen worden bij eventuele energieverspilling. 

 

Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre