“Transform with Daikin”: CO2-neutraal tegen 2050

“Transform with Daikin”: CO2-neutraal tegen 2050

Daikin benadrukt meer dan ooit het belang van duurzaamheid in de HVAC-sector. Dit komt uitdrukkelijk aan bod in het nieuwe initiatief "Transform with Daikin", waarbij het woord "transform" niet alleen de transformatie van buitenlucht in energie weergeeft dankzij warmtepompen, maar ook de transformatie van de HVAC-sector naar een duurzamere sector.

Als Europees bedrijf heeft Daikin Group de doelstelling om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. Om dit doel te bereiken wordt een strikt koudemiddelbeleid ingevoerd en wordt nog meer ingezet op de promotie van warmtepompen als dé manier van koelen en verwarmen. De planeet vraagt om verandering en Daikin Europe is vastbesloten om hierin het voortouw te nemen.

Het is hierbij cruciaal dat alle belanghebbenden weten hoe Daikin deze veranderingen zal aanpakken. Een belangrijke stap hiervoor werd reeds gezet tijdens de ISH’21-beurs, waar Daikin verschillende hoogwaardige en unieke webinars hield om het belang van duurzaamheid in de HVAC-sector te benadrukken en licht te werpen op hoe nieuwe producten en oplossingen hieraan kunnen bijdragen. Van basiskennis over de werking van warmtepompen tot hun vitale waarde voor een duurzame toekomst.

Duurzaamheid, transformatie van de verwarmingssector en binnenluchtkwaliteit

Daikin richt zich meer dan ooit op drie sleutelelementen: duurzaamheid, de transformatie van de verwarmingssector en binnenluchtkwaliteit.

Duurzaamheid is een belangrijk element dat Daikin in al haar producten en oplossingen benadrukt. Dankzij de continue focus op technologische vooruitgang, zowel bij residentiële, commerciële en industriële toepassingen, draagt Daikin bij aan een betere toekomst. De nieuwste producten combineren duurzaamheid met een optimaal comfort voor de gebruikers en een maximale binnenluchtkwaliteit.

Speciale aandacht wordt hierbij ook gegeven aan het gebruik van milieuvriendelijkere koelmiddelen en het hergebruik ervan in een circulaire economie. Een belangrijke stap om de verwarmingssector om te vormen tot een duurzame sector.

Om de wereld waarin we leven te transformeren, zijn duurzame klimaatoplossingen essentieel.

Warmtepompen zijn klaar om in elke toepassing te passen, van residentieel tot commercieel, van vrijstaande woningen tot appartementsgebouwen, van winkels tot hotels,...

« Als Europees bedrijf met een sterke toewijding aan en leiderschap op de Europese markt voor verwarming en warmtepompen, speelt Daikin een sleutelrol bij het informeren van belanghebbenden over de duurzame mogelijkheden van de verwarmings- en warmtepompsector », besluit Patrick Crombez, General Manager Heating and Renewables bij Daikin Europe.
Story image
Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre