Ontdek de nieuwste generatie Daikin warmtepompen op ISH 2023

Ontdek de nieuwste generatie Daikin warmtepompen op ISH 2023

Nieuw Europees support- en begeleidingsprogramma voor installateurs benadrukt de inzet van Daikin voor productkwaliteit en -veiligheid

Daikin Europe N.V. stelt haar nieuwe generatie lucht-waterwarmtepompen voor op ISH 2023, de grootste toonaangevende vakbeurs voor HVAC en water ter wereld. De Daikin Altherma 3-serie heeft de norm voor warmtepompen duidelijk veranderd. De nieuwe Altherma 4-serie bouwt hierop verder en wordt gelanceerd in 2024. Bovendien introduceert Daikin er ook zijn nieuwe Europees support- en begeleidingsprogramma voor installateurs. Het doel? Een geschikte en kwalitatieve opleiding bieden zodat de geïnstalleerde units gedurende de hele levensduur van het product probleemloos functioneren.  

"Met de nieuwe serie veranderen we de marktstandaard opnieuw aanzienlijk, vooral door ons volledig te richten op het koolstofvrij maken van warmte. Deze nieuwe ontwikkelingen staan toe dat zowel installateurs als eindgebruikers gemoedsrust vinden en zich goed voelen in hun werk en in hun woning. Onze warmtepompen bieden echte 'Feel Good Technology', ons thema op ISH dit jaar.", zegt Patrick Crombez, General Manager Heating and Renewables bij Daikin Europe.  

Daikin Altherma vierde generatie wordt onthuld op ISH 

De afgelopen maanden heeft Daikin Europe gestaag geïnvesteerd in zowel productontwikkeling als productielocaties in heel Europa. Vorig jaar kondigde het bedrijf aan dat het een volledig nieuwe warmtepompfabriek zou bouwen in Polen, die naar verwachting midden 2024 operationeel zal zijn. De eerste tastbare resultaten van deze investeringen worden zichtbaar op ISH 2023, en dit dankzij de onthulling van de nieuwe Daikin Altherma 4 warmtepompserie. Dit innovatieve gamma bouwt verder op de Altherma 3, die een revolutie op de warmtepompmarkt teweegbracht. De nieuwe generatie lucht-waterwarmtepompen is de voorloper voor de Europese industrie die zich richt op het decarboniseren van warmte op een efficiënte, veilige en comfortabele manier.  

Het nieuwe gamma bevat op maat gemaakte componenten die de prestaties verbeteren, de flexibiliteit verhogen en elke fase van de levenscyclus waarborgen. De nieuwe afstandsbediening met touch screen en probleemoplossing van op afstand maken de woning ‘slim’. Dit systeem is bovendien compatibel met domoticasystemen en energiebeheersystemen van derden. De nieuwe op maat gemaakte componenten, samen met een grondig opleidingsprogramma, bieden installateurs en eindklant efficiëntie, veiligheid en gemoedsrust gedurende de hele levenscyclus van het product. Zo ervaren ze de Feel Good Technology, zoals ze dat doen met alle Daikin-producten.   

Daikin blijft ook een breed productgamma aanbieden voorzien van R32-koelmiddel. Op de verwachte grote vraag naar warmtepompen door REPowerEU in combinatie met de afbouw van fluorkoolwaterstoffen (HFK's) in Europa, zal Daikin een nieuwe reeks lucht-waterwarmtepompen met R454C-koelmiddel aanbieden. Dit koelmiddel met een lager GWP biedt tal van installatiemogelijkheden, waardoor het geschikt is voor de verschillende soorten woningbouw in heel Europa.  

Bepaalde productreeksen worden voorzien van R290-koelmiddel, zeker wanneer het volledige koudemiddelcircuit buiten wordt geïnstalleerd en dit veiligheidshalve haalbaar is. Net zoals voor andere koelmiddelen neemt Daikin ook voor de R290-units specifieke veiligheidsmaatregelen. Daikin streeft er steeds naar het koelmiddel te gebruiken dat het best past bij het product en de noden van de klant. Veilig, kosteneffectiviteit, energie-efficiëntie en milieu-impact worden daarbij tegenover elkaar afgewogen om tot de best keuze van koelmiddel te komen.  

Story image
Patrick Crombez voegt hieraan toe: "Alle redenen die hier worden toegelicht, weerspiegelen het nauwgezette onderzoek rond de ontwikkeling van de nieuwste warmtepomptechnologie. We nodigen alle installateurs en belanghebbenden uit om op ISH 23 onze Daikin Altherma 4-serie te komen bekijken. We hebben de warmtepompmarkt gerevolutioneerd met het uitstekende ontwerp van de buitenunit en het hoge warmwatervermogen van de huidige Daikin Altherma 3. Met de nieuwe serie veranderen we opnieuw de marktstandaard aanzienlijk en houden we rekening met de volledige levenscyclus van het product, van de productie-eenheid tot het einde van de levensduur. Veiligheid staat daarbij voorop, wat niet alleen resulteert in specifieke ontwerpkenmerken van de units, maar ook in de garantie dat alle betrokken partijen - installateur, groothandelaar, projectontwikkelaar of consultant - volledige informatie krijgen en voldoende worden opgeleid. Wij streven naar een maximaal comfort voor de eindgebruiker en een veilige omgeving voor iedereen. We blijven samenwerken met andere warmtepompleveranciers om ervoor te zorgen dat de veiligheidsnormen voor de hele sector worden vastgesteld en geïmplementeerd”. 

Daikin Europe voorloper in netwerkontwikkeling met vertrouwenslabel voor installateurs 

Naast de introductie van zijn nieuwe generatie lucht-waterwarmtepompen legt Daikin de lat hoog met hun Europees support- en begeleidingsprogramma dat focust op het professionalisme, de kwaliteit en de veiligheid van de installateur. Het nieuwe netwerk bouwt verder op de traditie van een sterk Europees netwerk van zeer professionele Daikin installateurs en technici. Nieuwe installateurs kunnen zich ook makkelijker aansluiten.  

Dankzij het programma is de installateursgemeenschap in staat de verschillende (residentiële) warmtepomptechnologieën volledig te beheren, waaronder ook de opkomende Daikin Altherma 4-serie. Het houdt rekening met de selectie van toepassingen, de ontwikkeling van vaardigheden en de installatie-ervaring. Het programma streeft naar een geschikte en kwaliteitsvolle opleiding, zodat de geïnstalleerde units vlot en veilig werken. De uitvoering van het programma ondersteunt de intentie om het veiligheidsniveau van de industrie voortdurend te verhogen. Dit zorgt voor gemoedsrust voor zowel de installateur als de eindgebruiker en verhoogt de gebruikerstevredenheid.   

Patrick Crombez: "Dankzij ons Europese netwerk van zeer professionele installateurs en onze innovatieve warmtepomptechnologieën garanderen wij onze eindgebruikers kwaliteit en gemoedsrust. Wij beschouwen het nieuwe programma als een label van vertrouwen: installateurs krijgen volledige training, ondersteuning en begeleiding over de ins en outs van ons productgamma, waardoor klanten een hoogwaardige installatie en nazorg krijgen. Een echte feel good-ervaring, waarvan eindgebruikers profiteren bij het gebruik van onze Feel Good-technologie in hun huis. We nodigen alle installateurs uit om deel te nemen aan het programma en synergie te creëren tussen hun eigen ervaring en de knowhow van Daikin." 

Ontdek meer over het Daikin thema "Feel Good Technology" tijdens ISH. Bezoek Daikin Europe op stand E41, Hal 12.0 van 13 tot 17 maart 2023. 

Dorien Debbaut
Dorien Debbaut Press Officer, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre