Nieuw op de markt: Daikin Altherma 3 H Hoge Temperatuur warmtepomp

Nieuw op de markt: Daikin Altherma 3 H Hoge Temperatuur warmtepomp

De essentie van de warmtepomp

Daikin lanceert de Daikin Altherma 3 H HT, zijn nieuwste hoge temperatuur lucht/water warmtepomp voor verwarming, koeling en sanitair warm water. Met zijn A+++ energielabel is het één van de meest economische verwarmingssystemen. Ideaal om een bestaande ketel te vervangen en zo niet alleen te besparen op de energiefactuur, maar ook het milieu een handje te helpen.  

Ontworpen om ketels te vervangen 

De Daikin Altherma 3 H HT is een optimale keuze voor elk renovatieproject. Het levert een uitgaande watertemperatuur van 70 °C, vergelijkbaar met een traditionele ketel, maar zonder dat hiervoor een extra elektrische back-upverwarming nodig is. De bestaande radiatoren hoeven niet vervangen te worden. Door voor de verwarmingsinstallatie over te schakelen van een ketel naar een Daikin Altherma 3 H HT bespaart men bovendien ruimte. Het vloermodel heeft een uiterst kleine grondoppervlakte van minder dan 0,36 m². 

Een groene investering 

Kiezen voor een warmtepomp is een groene keuze. Er wordt geen brandstof of gas meer verbrand, en elektriciteit wordt geproduceerd op een duurzame manier. Over het algemeen reduceren warmtepompen de CO2 uitstoot met 70% en daarenboven daalt de energiefactuur. 

Een uniek ontwerp en een ruimtebesparende installatie 

De Daikin Altherma 3 H HT is de eerste Daikin buitenunit met een opvallend ontwerp. Dankzij het zwarte rooster past de unit in elke omgeving. Het rooster beslaat de hele voorzijde, waardoor de ventilator onzichtbaar is. De matgrijze behuizing reflecteert de kleur van de achterliggende wand voor een optimale discretie. Deze unit kreeg de IF en reddot design awards 2019.   

Een fluisterstille werking, gecombineerd met een optimaal comfort 

Deze warmtepomp is speciaal ontworpen om het geluidsniveau te verminderen en te voldoen aan de verwachtingen van de hedendaagse samenleving. De unit maakt gebruik van slechts één ventilator, waardoor het geluidsniveau aanzienlijk lager ligt. Bovendien biedt de Daikin Altherma 3 H HT een optimale flexibiliteit dankzij de aanwezigheid van een fluisterstille modus. In de standaard modus produceert de unit een geluidsdruk van 38 dBA op drie meter, dus ergens tussen het fluiten van vogels en het geluid in een bibliotheek. Anderzijds wordt in fluisterstille modus het aantal geproduceerde decibels op drie meter met drie decibel verminderd, wat in de realiteit een halvering van het geluidsniveau betekent!  

Story image

In a nutshell: Daikin Altherma 3 H Hoge Temperatuur lucht/water warmtepomp 

Superieure prestaties, gebruik van hernieuwbare energie, een ongeëvenaard design en optimaal akoestisch comfort. Dit is wat de Daikin Altherma 3 H HT tot de essentie van de warmtepomp maakt. 

  • Watertemperaturen tot 70°C, zelfs bij -15°C. 
  • Eenvoudige vervanging van bestaande ketel zonder verwarmingsbuizen te vervangen 
  • Combineerbaar met hoge temperatuur radiatoren 
  • Laag energieverbruik: A+++ energielabel voor verwarmen  
  • Beschikbaar in drie capaciteiten: 14, 16 en 18 kW en in monofasige of driefasige uitvoering 
  • Versies ‘enkel verwarmen’ of ‘verwarmen en koelen’ 
  • Geluidsdruk van slechts 38 dBA in standaard modus en 35 dBA in ‘laag geluidsstand’ 
  • Keuze uit wandmodel of geïntegreerd model met boiler (180 of 230 liter) 
  • Bestuurbaar vanop afstand via Smartphone Daikin Controller 
  • Winnaar IF en reddot Design Award 2019

Prijs vanaf € 14.480 incl. btw

Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents

 

Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre