Nieuw binnen het Bluevolution gamma: FTXP- wandmodel warmtepomp

Nieuw binnen het Bluevolution gamma: FTXP- wandmodel warmtepomp

Milieuvriendelijk koelen, verwarmen en ontvochtigen van de woning

Daikin stelt op Batibouw 2017 het FTXP-wandmodel binnen het Bluevolution gamma voor. Dit nieuwe model is uiterst efficiënt in het verwarmen, koelen en ontvochtigen van de woning. Onder de noemer Bluevolution lanceerde Daikin vorig jaar een range warmtepompen die de nieuwste technologieën op de warmtepompmarkt toegankelijk maken voor de woningmarkt. De toevoeging van dit nieuwe wandmodel, naast de al bekende modellen waaronder de Ururu Sarara en de Daikin Emura, vervolledigt het Bluevolution gamma. Op deze manier biedt Daikin een oplossing voor elke situatie en elk budget.

Bluevolution in a nutshell

Het Bluevolution gamma bestaat uit warmtepompen die speciaal werden ontworpen voor het creëren van een gezonder binnenklimaat, een betere energie-efficiëntie en maximale gebruiksvriendelijkheid. Het gamma wordt dit jaar vervolledigd met het FTXP R32 wandmodel. Gebruikers die meerdere ruimtes wensen te voorzien van dit comfort, kunnen tot vijf binnenunits combineren met een multi-buitenunit.

Koelmiddel R32: klaar voor een milieuvriendelijke toekomst

De Bluevolution toestellen maken gebruik van R32, een alternatief koelmiddel met lagere milieu-impact dat garant staat voor een betaalbaar comfort en maximale prestaties. R32-producten behalen zowel in vollast als in deellast een hoger rendement en hebben een GWP dat vele malen lager ligt dan bijvoorbeeld R410A. Daarnaast is dit een enkelvoudig koelmiddel, waardoor het eenvoudiger te recycleren is. Hiermee is Daikin als toonaangevende fabrikant van HVAC-systemen al in lijn met de nieuwe EU-voorschriften inzake het gebruik van koelmiddelen in airconditioningssystemen, die pas in 2025 van kracht gaan.

FTXP-wandmodel: voor een hoog rendement en comfort

Dit discrete en stijlvolle wandmodel past op elke wand en in elk interieur. De unit kan niet alleen koelen en verwarmen, maar zorgt ook voor de ontvochtiging van de ruimtes.

Optimale binnenluchtkwaliteit

Vochtregulering is essentieel bij het creëren van een aangenaam binnenklimaat. De ontvochtigingsfunctie van de FTXP zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid wordt verlaagd, zonder de ruimtetemperatuur te beïnvloeden. Verder zijn deze toestellen, in tegenstelling tot de R410A toestellen, uitgerust met een fotokatalytisch luchtzuiveringsfilter uit titaniumapatiet. Deze filter verwijdert zwevende microscopische stofdeeltjes, breekt onaangename geuren doeltreffend af en beperkt de verspreiding van bacteriën, virussen en microben voor een constante toevoer van schone lucht.  

Uitstekende energieprestatie

De unit beschikt over het A++ energielabel (*). Het model is geoptimaliseerd voor een hoog seizoensrendement, waarbij rekening is gehouden met de seizoensgebonden temperatuurverschillen tijdens het hele jaar. Via de automatische aanpassingen van het systeem kan nog meer energie worden bespaard.

Ultiem comfort

Verder is de unit, dankzij de laatste technologische ontwikkelingen in klimaatregeling, nagenoeg fluisterstil in werking. Om het gebruiksgemak en de energie-efficiëntie te maximaliseren is het muurmodel uitgerust met intelligente sensoren die automatisch de luchtstroom regelen om tocht tot een minimum te beperken en in ruimten waar niemand aanwezig is wordt het vermogen beperkt. Het comfort van de gebruiker wordt nog verhoogd dankzij de 3D-luchtstroom, die voor een gelijke temperatuur in de hele ruimte zorgt.

Online besturing en geavanceerd ontwerp voor maximale gebruiksvriendelijkheid

Om het comfort te verhogen wordt dit model geleverd met een uiterst gebruiksvriendelijke afstandsbediening. Met slechts één druk op de knop kan men de gewenste temperatuur creëren. Daarenboven kan het FTXP-model gebruik maken van de Online Controller. Deze stelt de gebruiker in staat om van waar dan ook de temperatuur met de smartphone, laptop, pc of tablet te regelen. Zo kan men instellen dat de woonkamer lekker warm is tegen het tijdstip dat men thuiskomt. Het omgekeerde is eveneens mogelijk. Op een hete zomerdag wilt men niet terechtkomen in een woning die aan het oppervlak van de zon doet denken. Via de gebruiksvriendelijke interface kan men eenvoudigweg de koeling enkele uurtjes op voorhand starten.

Verder kan men de units aan afzonderlijke zones en afhankelijk van het stroomverbruik in overeenstemming met gebruikspatronen toewijzen, om energie te besparen en het energieverbruik voor verwarming en koeling te bewaken. Zo kan men bijvoorbeeld een zone creëren voor de slaapkamers, of voor het gehele huis. Eén druk op de knop in de app en men kan al de ruimtes van de zone bedienen.

Dankzij de FTXP-wandmodel warmtepomp kunnen gebruikers genieten van een ongeëvenaarde energiezuinigheid, een uitstekende luchtkwaliteit en een hoog comfort, terwijl hun warmtepompsysteem tegelijk een lagere milieu-impact heeft. En dit alles tegen een zeer voordelige prijs.

Richtprijs: vanaf € 220 excl. montage en BTW.

(*) Eco-informatie voor combinatie van unit 2MXM40M2V1B met FTXP20K2V1B & FTXP20K2V1B


Wie de producten van DAIKIN wil ontdekken, is van harte welkom op de DAIKIN-stand op Batibouw 2017.

Van 16 tot 26 februari , Paleis 12 stand 313, Brussels Expo

 

Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre