Liège Office Centre: een groots particulier project op toplocatie

Liège Office Centre: een groots particulier project op toplocatie

Op de hoek van de Place des Guillemins en de Rue des Guillemins in Luik startte in 2017 een groots vastgoedproject: het Liège Office Centre. Dit ambitieuze project begon met de afbraak van de bestaande gebouwen. Intussen is de bouw vergevorderd en blinkt het project uit op architectonisch, stedelijk en milieuvlak. En Daikin is de trotse HVAC-partner voor dit, voor hun, grootste VRV-project van Wallonië. 

Tegenover het Guillemins-treinstation, ontworpen door de Spaanse architect Calatrava, in Luik gaat het Liège Office Center zijn laatste fase in. Dit ambitieuze vastgoedproject ligt in de Guillemins-wijk die zich kenmerkt door de moderne architectuur en het nieuwe zakencentrum zal er zeker niet uit de toom vallen. De indrukwekkende gevel heeft de vorm van een grote glazen kubus van meer dan 30 meter hoog en trekt de aandacht van elke passant. 

Story image

Dit lage-energie zakencentrum van 28.925 m² bestaat uit vier gebouwen van zeven tot tien verdiepingen. In deze gebouwen bevindt zich ondergronds een ruime parking met 175 parkeerplaatsen, op de gelijkvloers is er 1.432 m² handelsruimte voorzien en op de verdiepingen komen er kantoren, twaalf wooneenheden en een hotel met 102 kamers. Eigenaar van het gebouw is Ardent Group (Real Estate SA). Franki, behorend tot de Willemen Groep staat in voor de coördinatie van het project. 

Doorheen alle fases van het project en in de keuze van de partners werd er steeds gedacht in termen van duurzaamheid. Als HVAC-partner voor gebouw C, werd bij Daikin aan de deur geklopt. In gebouw C zal het driesterren-Ibis Style Hotel zijn intrek nemen. De volledige accommodatie, inclusief de 102 kamers zullen een perfect binnenklimaat genieten dankzij de geïnstalleerde Daikin-technologieën. Op het dak van Gebouw C plaatste Daikin 277,5 kW vermogen voor Heating en Cooling in de vorm van VRV-toestellen. Daarnaast zorgen drie Altherma hoge temperatuur warmtepompen, goed voor 85 kW, voor het sanitair warm water

Story image

De hotelkamers worden uitgerust met ingebouwde plafondunits voor de verwarming en de koeling. Om elke logé het gewenste binnenklimaat te geven, zijn alle kamers uitgerust met het Madoka-besturingssysteem. Dit systeem garandeert dat de kamertemperatuur binnen comfortabele grenzen blijft om een optimaal comfort voor de gast te verzekeren. Deze gebruiksvriendelijke controller met aanraakbediening werd vorig jaar overigens bekroond met de iF design award en de Reddot Product Design Award voor zijn innovatieve ontwerp.  

Story image

Mede dankzij de innovatieve en milieuvriendelijke technologie van Daikin ontving het Liège Office Centre het “Very Good” BREAAM- certificaat. BREEAM streeft naar duurzaamheid met behoud van comfort, veiligheid en gezondheid van gebruikers van panden.  

De oplevering van het gebouw is voorzien voor dit najaar. 

Story image
Story image
Story image
Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre