Innovatieve verwarming

Eerste volledig reeks kleine, snelle en eenvoudige gascondensatieketels van Daikin

De Daikin-groep lanceert binnenkort een nieuwe generatie gascondensatieketels die werkt met innovatieve productontwikkelingsprincipes. Deze nieuwe reeks van drie boilers biedt huiseigenaars vanaf deze zomer een compacte, efficiënte oplossing voor verwarming en warm water op basis van gas en zonne-energie.

Gascondensatieketel D2CND voor wandmontage: uiterst compact design

De D2CND, de allereerste gascondensatieketel voor wandmontage die door een fabrikant is ontwikkeld, kan eenvoudig worden geïnstalleerd in bestaande woningen die hun energierendement willen verhogen.

Naast het typische stijlvolle, koolstofarme Daikin-design , is het flexibele en automatische Lambda-Gx gasontbrandingssysteem uitgerust met een volledig elektronische gas/luchtverbinding.. Daardoor kan het systeem zich aan automatisch aan verschillende gastypes aanpassen, voor optimaal energierendement in elk vermogensbereik.

Met een gewicht van amper 27 kilo is het systeem gemakkelijk te installeren. De flexibiliteit ervan is te danken aan de compacte afmetingen en de onderhoudsvriendelijke componenten, die langs de voorkant bereikbaar zijn.

Met een modulatiesnelheid van 1:8 past het vermogen van de brander en de pomp zich automatisch aan de individuele eisen aan met behulp van het gasaanpassingssysteem, wat zorgt voor minder onderhoud. Bovendien maakt de ingebouwde noodzekering voor uitlaatgas het gebruik in meergezinswoningen mogelijk; niet nodig dus een uitlaatgascertificaat aan te vragen. zonder de nood voor een uitlaatgascertificaat.

De gaswandcondensatieketel is voorzien van een geavanceerde besturingstechnologie. De Daikin Intelligent Eye-sensor maakt het gebruik intuïtief omdat het automatisch reageert op de aanwezigheid van de bewoners., Het systeem kan bovendien vanop vanop afstand online of via smartphone worden bediend.

GCU ECH2O: nog meer mogelijkheden

De GCU ECH2O van Daikin werkt zowel op gas als op zonne-energie. Eigen aan een Daikin-product, de ECH2O is niet alleen ruimtebesparend, maar hij zorgt ook voor optimaal warmwatercomfort en kan hij worden aangesloten op extra warmtebronnen.

Dankzij een geoptimaliseerd hydraulisch en ontbrandingssysteem, is de hoogte van de unit beperkt.  De uitgebreide aansluitopties aan de achter- en bovenkant en de duidelijk zichtbare toegang tot de elektronica vereenvoudigen de installatie- en onderhoudswerken.

De boiler is voorzien van een geautomatiseerde ontbrandingsregeling, die zich automatisch aanpast aan verschillende soorten gas. Dit zorgt ervoor dat het systeem op elk moment kan worden aangesloten op een zonnesysteem. Bovendien kan ook dit systeem vanop afstand via een app worden bediend.

De A2: comfort en energierendement zonder netwerk 

De modulerend stookoliebrandingstechnologie (modulatie 1:64) van Daikin is gebaseerd op 20 jaar  ervaring op het vlak van condenserende mazoutketels en zorgt voor een laag energieverbruik en hoog energierendement.

De nieuwe A2 gebruikt een beproefd concept bestaande uit een roestvrijstalen warmtewisselaar met laag watervolume, waardoor het water efficiënter opwarmt, vooral tijdens de zomer en de tussenseizoenen.

Het nieuwste model, een voorloper van het A1-systeem van Daikin, is erg compact -  een omvang van amper 0,42 m² - en licht in gewicht. Het is dus een optimale, snel te installeren verwarmingsoplossing voor kleine ruimtes.

Gecombineerd met een warmteaccumulator, zorgt de softstart-functie voor een variabele thermische belasting en een doelgericht energiebeheer. De A2 is voorzien van een digitale besturing en kan worden bestuurd via een app. De condensatieketel kan worden gecombineerd met een warmtepomp, een zonnesysteem of een externe opslagtank, voor een zo groot mogelijke flexibiliteit.

Belangrijkste kenmerken van de nieuwste reeks Daikin-condensatieketels

  • Op maat gemaakte warmtewisselaar
  • Stijlvol frontpaneel en compacte afmetingen
  • Intelligente Daikin-sensor
  • Hoge modulatiesnelheid
  • Automatisch gasaanpassingssysteem
  • Uiterst zuinige pomp
Contacteer ons
Kirsten Van Pee Senior Project Manager, Two cents
Kirsten Van Pee Senior Project Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre