Hou het hoofd koel tijdens de ‘Staycation’

Hou het hoofd koel tijdens de ‘Staycation’

Door de klimaatopwarming hebben we ook in België de laatste jaren te maken met hete zomers en zelfs hittegolven. Hoewel de meeste mensen hogere temperaturen en een streepje zon wel weten te appreciëren, is deze warmte soms toch te veel van het goede. Een lucht/lucht warmtepomp, of in de volksmond airco, kan dan voor de nodige verkoeling zorgen. Zeker nu we deze zomer meer tijd in ons kot zullen doorbrengen, moeten we het binnen zo aangenaam mogelijk maken. De nieuwste design lucht/lucht warmtepomp van Daikin, Stylish Black Black, zorgt voor een perfect binnenklimaat én is bovendien dankzij zijn award winnend design een absolute toevoeging en eyecatcher in de meest uiteenlopende interieurs.

Tijdens de warme zomers kan ook de temperatuur binnen hoog oplopen. Om het in de woning aangenaam te houden, is een lucht/lucht warmtepomp, ook gekend als ​ airco, een geschikte én energie-efficiënte oplossing. De unit koelt niet enkel, het kan ook verwarmen en ontvochtigen. Vooral dat laatste is ’s zomers van belang, zeker in slaapkamers. Door het vocht aan de binnenlucht te onttrekken zal men minder zweten en des te beter slapen.

Nieuwe design lucht/lucht warmtepomp

De nieuwste lucht/lucht warmtepomp van Daikin is een echte eyecatcher. Met de Stylish Black Black brengen ze een volledig zwarte, ultramoderne wandunit op de markt. Dit designwandmodel speelt in op de hedendaagse interieurs met het afgelijnde ontwerp en komt met zijn diepzwarte kleur helemaal tot zijn recht in de meest uiteenlopende interieurs. En met een diepte van slechts 185mm zijn de Stylish-units de dunste op de markt in het designsegment voor wandmodellen. Een eyecatcher maar tegelijkertijd discrete toevoeging aan de wand.

Award winnende unit

De Stylish-units wonnen reeds twee van de meest prestigieuze designawards ter wereld: een IF design award en Reddot Product Design Award en dit voor hun innovatieve ontwerp. En met de laatste toevoeging van de Good Design Award wordt de unit niet enkel gelauwerd voor zijn innnovatieve vormgeving en functionele mogelijkheden, het krijgt ermee ook de erkenning als de nieuwe norm inzake comfort en energie-efficiëntie in de HVAC-R industrie.

Story image

Uniek rendement, absoluut comfort en maximale gebruiksvriendelijkheid

De Stylish lucht/lucht warmtepompen, op R32, zijn uitermate energiezuinig. Met seizoensrendementwaarden tot A+++ behalen de units het hoogste seizoensrendement. De efficiëntie wordt nog verder verbeterd met energiebesparende functies zoals een weektimer en een Intelligent Thermal Sensor. Deze sensor scant de oppervlaktetemperatuur van een ruimte. Nadat de kamertemperatuur bepaald is, verdeelt de Intelligent Thermal Sensor de lucht gelijkmatig over de ruimte. Zo wordt er een ideale luchtstroompatroon gecreëerd die de warme of koele lucht specifiek richt naar de zones waar het nodig is. Hierbij houdt het toestel ook rekening met de plaats waar personen zich bevinden. 

En omdat het perfecte comfort niet enkel afhangt van de temperatuur maar ook van de luchtvochtigheid, creëert de Stylish een zo optimaal mogelijk evenwicht tussen de temperatuur en luchtvochtigheid in elke ruimte. Dankzij de Flash-streamertechnologie van Daikin is men ook zeker van een uitstekende binnenluchtkwaliteit. Dit systeem verwijdert stofdeeltjes, allergenen en geuren voor een schone en gezonde binnenlucht. 

Met een geluidsdrukniveau van slechts 19 dB(A) garandeert het toestel een fluisterstille werking. Voor extra comfort en een optimaal gebruiksgemak is de unit ook uitgerust met de Daikin Online Wifi Controller. Zo kunnen gebruikers, dankzij de applicatie, eenvoudig vanop afstand de temperatuur, de luchthoeveelheid of de bedieningsmodus bedienen. Ook het energieverbruik kan men erin beheren. 

Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre