Home office met werkcomfort

Luchtzuivering- en bevochtiging voor optimale binnenlucht

De laatste maanden ging België massaal thuiswerken. Het zal velen niet ontgaan zijn dat het comfort niet helemaal hetzelfde is als op kantoor. Pak nu bijvoorbeeld de binnenlucht. Met de warme dagen en de pollen in de lucht, viel het snel op dat de luchtkwaliteit niet altijd optimaal was, noch hetzelfde comfort bood als op kantoor. Toch kan men eenvoudig dit comfort ook in huis halen met een kwalitatieve en betrouwbare luchtreiniger, zoals de nieuwste Daikin luchtreinigers voor zuivere lucht, optimaal binnencomfort en een gezondere omgeving.

In de lucht die we inademen bevinden zich vele stoffen zoals allergenen, bacteriën, virussen en tabaksrook, die schadelijk zijn voor onze gezondheid. Het is daarom belangrijk om de lucht in de woning te zuiveren.

Zuivere lucht dankzij luchtreiniging 

Daikin brengt twee nieuwe luchtreinigers op de markt, de MCK55W en MC55W die ruimtes tot 41m² kunnen zuiveren. Deze luchtreinigers beschikken over de meest geavanceerde technologieën op het vlak van luchtreiniging en bevochtiging. Zo zorgen de plasma-ion technologie en de Flash Streamer technologie voor een maximale neutralisatie van onaangename geuren, virussen, schimmels, bacteriën, allergenen en gevaarlijke chemische stoffen en dit aan een afbrekend vermogen vergelijkbaar met een thermische energie van ongeveer 100.000°C.
​Verder beschikken de toestellen over een hoog rendement HEPA-filter die 99% van alle fijne stofdeeltjes (tussen 0,1 μm en 2,5 μm) verwijdert én die bovendien niet verstopt raakt.

Luchtbevochtiging voor ultiem comfort

Naast onzuivere lucht, kan ook te droge lucht een probleem zijn, en dan vooral in de winter. De juiste vochtigheidsgraad is, naast zuivere lucht, dan ook onmisbaar voor een optimaal binnencomfort. De Daikin MCK55W luchtreiniger hydrateert daarom ook de lucht in de woning en verlicht de nadelige invloed van droge lucht. De unit heeft een bevochtigingsvermogen van 500ml/uur, geschikt voor een vloeroppervlakte tot 23m².

Energiezuinige modellen

De luchtreinigers zijn niet enkel zeer efficiënt, ze zijn ook uiterst energiezuinig. Dit dankzij de speciale sensors die het verontreinigingsniveau van de lucht detecteren en het systeem desgewenst inschakelen, maar ook dankzij de timers waarmee een automatische luchtzuivering kan worden gepland.

Stijlvol en gebruiksvriendelijk ontwerp

De gebruiksvriendelijke maar uiterst gesofisticeerde bedieningselementen geven totale controle over het luchtdebiet, de vochtigheidsgraad en de werkingstijden. De toestellen hebben ook handige standen die kunnen gebruikt worden in specifieke situaties. Zo vangt de Pollenstand pollen voor deze de grond bereiken en zorgt de Turbostand voor een extra krachtige werking om de lucht in een kamer snel te reinigen bijvoorbeeld als men net thuiskomt.

Story image

Met hun stijlvolle design passen de units bovendien in elk interieur. En dankzij de compacte afmetingen en licht gewicht kunnen ze geplaatst worden waar nodig. Bovendien hebben ze een zeer krachtige zuigkracht maar ook een fluisterstille werking, wat de units uitermate geschikt maken voor home offices, maar ook voor gebruik in slaapkamers.

Story image

 

Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents

 

 

Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre