Het Daikin Bluevolution gamma

Het Daikin Bluevolution gamma maakt op een intelligente manier gebruik van de nieuwste technologieën binnen de warmtepompmarkt. Dit gamma bestaat uit de drie-in-één oplossingen van Daikin om op een energiezuinige en fluisterstille manier de lucht zeer efficiënt te zuiveren, verwarmen en koelen.

Het Bluevolution gamma werd speciaal ontworpen voor het creëren van een gezonder binnenklimaat, een betere energie-efficiëntie en maximale gebruiksvriendelijkheid. Het gamma omvat de Ururu Sarara, de Daikin Emura, die reeds verscheidene malen bekroond werd voor zijn design met onder meer de Red Dot Award, het Daikin Comfort FTXM muurmodel en het compact plafondinbouwmodel. Deze toestellen kunnen met de nieuwe multi-buitenunits worden geconnecteerd, die toelaten om meerdere binnenunits aan één buitenunit aan te sluiten.

Deze binnen- en buitentoestellen maken allen gebruik van het koelmiddel R32, een alternatief met lagere milieu-impact dat garant staat voor een betaalbaar comfort en maximale prestaties. R32-producten behalen zowel in vollast als in deellast een hoger rendement en hebben een GWP dat vele malen lager ligt dan bijvoorbeeld R410A. Daarnaast is dit een enkelvoudig koelmiddel, waardoor het eenvoudiger te recycleren is. Hiermee is Daikin als toonaangevende fabrikant van HVAC-systemen al in lijn met de nieuwe EU-voorschriften inzake het gebruik van koelmiddelen in airconditioningssystemen, die pas in 2025 van kracht gaan.

Een gezonder binnenklimaat dankzij Flash Streamer

De geavanceerde Daikin Flash Streamer technologie werd in het nieuwe Daikin Comfort FTXM muurmodel geïntegreerd. Hierbij worden allergenen, geurtjes en bacteriën door elektronen op hoge snelheid onschadelijk gemaakt. De lucht wordt hierdoor in amper tien minuten gezuiverd. Dit is tot drie en een half keer sneller dan bij natuurlijke ventilatie. Deze technologie is ook beschikbaar op de Ururu Sarara, het technologische neusje van de zalm van de Daikin wandmodellen. Deze lucht-lucht warmtepomp voor privéwoningen werd in Europa geïntroduceerd in 2013 en is de eerste die gebruikt maakte van het koelmiddel R32.

Uitstekende energieprestatie

De Bluevolution units beschikken over een uitstekend energielabel, tot het A+++ label, de maximale energie-efficiëntie voor zowel verwarming als koeling. Alle modellen zijn geoptimaliseerd voor een hoog seizoensrendement, waarbij rekening is gehouden met de seizoensgebonden temperatuurverschillen tijdens het hele jaar. Via de automatische aanpassingen van het systeem kan nog meer energie worden bespaard.

Intelligente besturing en geavanceerd ontwerp voor maximale gebruiksvriendelijkheid

De multi-buitenunit kan tot vijf binnenunits aansturen. De Bluevolution wandmodellen kunnen via een app worden bediend, waardoor intelligente regeling op afstand mogelijk is. Zo kan men instellen dat de woonkamer lekker warm is tegen het tijdstip dat men thuiskomt – zelfs indien overwerk of files roet in het eten proberen te gooien. Het omgekeerde is eveneens mogelijk. Op een hete zomerdag wilt men niet terechtkomen in een buitenverblijf dat aan het oppervlak van de zon doet denken. Via de gebruiksvriendelijke interface kan men eenvoudigweg de koeling enkele uurtjes op voorhand starten zodat de vakantie bij aankomst meteen kan beginnen.

Units kunnen aan afzonderlijke zones en afhankelijk van het stroomverbruik in overeenstemming met gebruikspatronen worden toegewezen, om energie te besparen en het energieverbruik voor verwarming en koeling te bewaken. Zo kan men bijvoorbeeld een zone creëren voor de slaapkamers, of voor het gehele huis. Eén druk op de knop in de app en men kan al de ruimtes van de zone bedienen.

Dankzij de laatste technologische ontwikkelingen in klimaatregeling, zijn alle producten uit het Bluevolution gamma nagenoeg fluisterstil in werking. Intelligente sensoren regelen automatisch de luchtstroom om tocht tot een minimum te beperken en in ruimten waar niemand aanwezig is wordt het vermogen automatisch beperkt. Bovendien wordt het comfort van de gebruiker nog verhoogd dankzij de 3D-luchtstroom, die voor een gelijke temperatuur in de hele ruimte zorgt.

Dankzij het Bluevolution gamma hebben consumenten nu de keuze uit het meest uitgebreide gamma met lage milieu-impact en energie-efficiënte klimaatoplossingen voor privéwoningen.

Contacteer ons
Kirsten Van Pee Project Manager, Advanced Fair, dep. Two cents
Kirsten Van Pee Project Manager, Advanced Fair, dep. Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre