Grondwarmtepomp Daikin haalt HP Keymark-certificering

Een eerste stap naar een volledig gecertificeerd assortiment warmtepompen van Daikin Altherma

Daikin Europe N.V. heeft deze week zijn eerste HP Keymark-certificering behaald voor de geothermische warmtepomp Daikin Altherma van de merken Daikin en Rotex.
Dit is de eerste stap van Daikin Europe N.V. naar een volledige HP Keymark-certificering voor het hele assortiment van Daikin Altherma producten. 

Het CEN Keymark-systeem voor productcertificering op basis van Europese normen bestaat al sinds 1992. In 2016 werd het certificeringssysteem uitgebreid met een programma voor lucht-water warmtepompen, water-water warmtepompen en warmtepompen voor sanitair warm water.

Deze (HP) KEYMARK voor warmtepompen werd ontwikkeld als onafhankelijk en vrijwillig certificeringsconcept in samenwerking met de European Heat Pump Association (EHPA), verschillende certificeringsinstanties en 11 fabrikanten, waaronder Daikin Europe N.V.

De regels van de certificatie zijn gebaseerd op het rendement en de geluidsvereisten die zijn vastgelegd door de Ecodesign regels voor warmtepompen, combiwarmtepompen en warmwaterwarmtepompen (EU nr. 813 / 2013 - EU nr. 814 / 2013). Bij de kwaliteitsvereisten op basis van EU-normen zijn er voortdurend controles van productveiligheid en kwaliteitssystemen, en van de productie zelf in de fabriek.

“Daikin Europe N.V. heeft de inspanningen van EHPA om een onafhankelijke Europese certificering voor warmtepompen te creëren, onder de koepel van het bekende CEN KEYMARK-concept op basis van EU-regels en -normen, volop ondersteund.

Regels en normen maken ons leven veiliger, eenvoudiger, comfortabeler en efficiënter. Maar ze werken alleen maar als ze juist worden toegepast.

Als groep zijn we zeer sterk overtuigd van de kwaliteit van dit concept, zowel voor onze klanten als voor onszelf en voor de fabrikanten. Dit is een eerste stap om in 2017 HP Keymark-certificeringen te halen voor het volledige assortiment warmtepompen van Daikin Altherma”, zegt Linda Geeraerts, productmanager van Daikin Europe.

“Warmtepompen zijn een Europees product – ze worden verkocht op de eengemaakte Europese markt en lidstaten moeten op basis van de certificeringen de kwaliteit en de prestaties van een product kunnen beoordelen. We moedigen alle nationale en regionale overheidsinstellingen aan om deze stap te zetten", zegt Thomas Nowak, secretaris-generaal voor de European Heat Pump Association, die de ontwikkeling van het concept gecoördineerd heeft.

“De vereisten om een WARMTEPOMP-KEYMARK te krijgen, zijn streng. Deze sterenge vereisten zijn nodig om vertrouwen in de markt te creëren. De KEYMARK-certificering voor warmtepompen is daarom misschien duurder dan alternatieve certificeringen, maar er is ook een hogere kostenefficiëntie als één certificering in verschillende landen aan de vereisten voldoet", besluit hij.

Contacteer ons
Helene Tuypens Project Manager, Two cents
Helene Tuypens Project Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre