De streamertechnologie van Daikin inactiveert meer dan 99,9 % van het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2)

De streamertechnologie van Daikin inactiveert meer dan 99,9 % van het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2)

Streamertechnologie en het coronavirus

Daikin bevestigt de doeltreffendheid van zijn gepatenteerde streamertechnologie, die meer dan 99,9 % van het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) met succes heeft geïnactiveerd nadat het 3 uur lang werd bestraald.

De studie is uitgevoerd door Daikin Industries Ltd in samenwerking met professor Shigeru Kyuwa van de afdeling Biomedische Wetenschappen van de Universiteit van Tokio en een onderzoeksgroep onder leiding van professor Shigeru Morikawa van de afdeling Microbiologie aan de Okayama Wetenschapsuniversiteit.

Experimentele resultaten

Het onderzoeksteam heeft een experiment uitgevoerd waarbij de virussen gedurende 3 uur werden bestraald met Flash Streamer-technologie van Daikin.

Uit de resultaten van dit experiment is gebleken dat:

  • de Flash Streamer-ontlading na 1 uur bestraling 93,65 % van het coronavirus (SAR-CoV-2) had geïnactiveerd
  • de Flash Streamer-ontlading na 3 uur bestraling 99,97 % van het coronavirus (SAR-CoV-2) had geïnactiveerd
Bron: “Study report on the inactivation effect of plasma ion generator (Daikin Streamer) on SARS-CoV-2” geredigeerd door Shigeru Morikawa, afdeling Diergeneeskunde, cursus Microbiologie, Okayama University of Science
Bron: “Study report on the inactivation effect of plasma ion generator (Daikin Streamer) on SARS-CoV-2” geredigeerd door Shigeru Morikawa, afdeling Diergeneeskunde, cursus Microbiologie, Okayama University of Science

De hier beschreven tests hebben alleen betrekking op de gepatenteerde Streamertechnologie. De effecten van producten met Streamertechnologie kunnen afwijken van de effecten in de werkelijke gebruiksomgeving. Raadpleeg voor meer informatie over Daikin-producten met Streamertechnologie de relevante productinformatie.

Over Streamertechnologie

Streamertechnologie werd in 2004 door Daikin ontwikkeld en voert een oxidatieve ontbinding van schadelijke stoffen uit. De Streamer zorgt voor een soort plasmaontlading met een innovatieve luchtzuiveringstechnologie die stabiel hogesnelheidselektronen
​genereert.

De capaciteit bij oxidatieve ontbinding is veel hoger dan bij conventionele plasmaontlading (gloeiontlading). Bovendien hebben deze snelle elektronen, in combinatie met luchtcomponenten, een vermogen tot krachtige oxidatieve ontbinding die voortdurend geuren, bacteriën en binnenluchtvervuilende stoffen zoals formaldehyde verwijderen.

Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents

 

Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre