De Daikin Perfera All Seasons A+++, de nieuwe norm voor lucht-luchtwarmtepompen

De Daikin Perfera All Seasons A+++, de nieuwe norm voor lucht-luchtwarmtepompen

De regelgeving rond energiezuinig bouwen wordt steeds strenger. Zo moeten nieuwbouwwoningen verplicht kiezen voor een duurzaam verwarmingssysteem. Bestaande energieverslindende woningen met lage energielabels worden ook aangemoedigd de nodige inspanningen te leveren. De Daikin Perfera All Seasons lucht-luchtwarmtepomp behaalt indrukwekkende A+++ energieprestaties voor verschillende combinaties en voldoet met haar dubbele kleppen en Ionpure-luchtfilter nog beter aan de wensen van de eindgebruiker. Bovendien draagt een warmtepomp bij aan een verbetering van het energiepeil voor nieuwbouw en verbetering van het energielabel van de bestaande woning, wat de waarde ervan verhoogt. 

Optimaal comfort, winter en zomer 

Lucht-luchtwarmtepompen verwarmen en koelen op een slimme snelle manier de woning door het hele jaar door gratis energie uit de lucht te halen, een onuitputtelijke ecologische bron. De Perfera All Seasons heeft enkele upgrades gekregen ten opzichte van de huidige Perfera lucht-luchtwarmtepomp. Zo beschikt de binnenunit over dubbele kleppen, filters en geüpgradede bewegingssensoren om nog beter te voldoen aan de behoeften van de eindgebruiker. De aangepaste luchtstroom zorgt voor verbeterde luchtcirculatie en een groter bereik. 

De bewegingssensoren detecteren op hun beurt de personen in de kamer en leiden de lucht van hen weg. Zijn er geen personen aanwezig dan schakelt de unit over naar de energiebesparingsmodus. Het resultaat is perfect comfort en een laag energieverbruik.  

Energielabel A+++, uiterst efficiënt 

Naast uitstekend comfort garandeert de Perfera All Seasons ook aanzienlijke energie-efficiëntie. De nieuwe modellen CTXM-A en FTXM-A bereiken een seizoensprestatiefactor van 5.10, waarmee Daikin het eerste merk op de markt is dat A+++ bereikt voor verwarming in multicombinaties. 

Geoptimaliseerde luchtzuivering  

Ook op vlak van luchtzuivering, levert de Daikin Perfera All Seasons lucht-luchtwarmtepomp buitengewone prestaties. In de unit is een nieuwe statische luchtfilter toegevoegd. Naast de Flash Streamer-filter, zilverallergeen verwijderfilter en geurverdrijvende titaniumappatite filter, is de standaard stoffilter behandeld met een actieve stof (Ionpure) om bacteriën en virussen op te vangen. 

Connectiviteit via Onecta app 

Binnen het Daikin-gamma zijn tal van producten al gelinkt aan de Onecta-app om verschillende zaken van op afstand te regelen. Dit heeft zowel voordelen voor de eindgebruiker als de installateur. Nieuw in de app en gelinkt aan de Perfera All Seasons zijn de 2-zone bewegingsdetectiesensor, de 3D-luchtstroom, de stille werking van de buitenunit en de eco-modus in de weektimer. Gebruikers genieten zo te allen tijde van optimaal comfort en binnenklimaat, volledig op maat van hun behoeften.  

De Perfera All Seasons in een notendop:  

  • Geoptimaliseerde luchtcirculatie in de kamer 
  • Performante bewegingssensoren  
  • Energielabel A+++ voor verschillende multicombinaties  
  • Ionpure-luchtfilter tegen bacteriën en virussen  
  • Beschikbaar vanaf maart 2024  
Dorien Debbaut
Dorien Debbaut Press Officer, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre