De Daikin Altherma hybride warmtepomp bundelt zijn krachten met de Daikin Bluevolution lucht-lucht warmtepomp

De hybride  Daikin Altherma  warmtepomp kan vanaf nu op een Daikin Bluevolution buitenunit worden aangesloten. Het systeem combineert een hybride warmtepomp voor verwarming en de productie van sanitair warm water met de lucht-lucht binnen- en buitenunits. Het nieuwe systeem stelt huiseigenaars in staat om zowel 's winters als 's zomers te verwarmen en te koelen met één buitenunit.

Slimme hybride technologie

De Daikin Altherma hybride warmtepomp biedt een combinatie van een gascondensatieketel met hoog rendement en een lucht-waterwarmtepomp met hernieuwbare energie. Huiseigenaars hebben daardoor baat bij een efficiëntere  productie van sanitair warm water en de verwarming van ruimtes. Bovendien heeft dit systeem tot wel 35% meer verwarmingsrendement in vergelijking met een traditionele ketel en bespaart het enorm op de werkingskosten. De warmtepomp gebruikt de slimme hybride technologie en selecteert de meest kostenefficiënte verwarmingsmodus op elk moment van de dag, het hele jaar door, dankzij de verzamelde informatie over energieprijzen, warmtepomprendement en vereisten voor de verwarmingslast.

Huiseigenaars en huurders kunnen hun recentste energietarieven ingeven, zodat de hybride besturing altijd de zuinigste  modus kan kiezen. De bediening van het systeem maximaliseert het gebruik van de warmtepomp zolang deze kostenefficiënter is dan de gasketel en schakelt intuïtief tussen de verschillende werkingsmodi. .

Gecontroleerd comfort

Het nieuwe model gebruikt ook hybride technologie door een hybride warmtepomp voor verwarming en warm water te combineren met een lucht-luchtwarmtepomp voor optimale koeling.

Als extra voordeel kan de lucht-luchtwarmtepomp tijdens de warmere zomermaanden ook koelen dankzij het volledige DX Bluevolution-assortiment binnenunits van Daikin.

Meer flexibiliteit en meer keuze

De hybride Daikin Altherma warmtepomp kan nu ook met een volledig assortiment van Bluevolution binnenunits  worden gebruikt:

  • Daikin Emura, die intelligente verwarming en efficiënte koeling samenbrengt. Het systeem, waarvan de luchtstroom via wifi en een smartphoneapp kan worden geregeld, combineert verticale en horizontale autoswing om de lucht gelijkmatig over een ruimte te verdelen, zelfs tot in de hoeken van  grote ruimten. De Intelligent Eye-sensor kan de luchtstroom afleiden van mensen in de ruimte of de temperatuur in een lege ruimte aanpassen om energie te besparen.
  • FTXM, het fluisterstille wandmodel, heeft een ingebouwde Daikin Flash Streamer-technologie, waardoor het inademen van frisse, niet-vervuilde lucht altijd mogelijk is.
  • Vloermodellen, plafondmodellen of inbouwmodellen die het energierendement verbeteren tot de standaard A+++.

Er kunnen tot vijf binnenunits op één multibuitenunit worden aangesloten; alle binnenunits kunnen afzonderlijk bediend worden en hoeven niet in dezelfde kamer of op hetzelfde moment te worden geïnstalleerd. Elke unit werkt afzonderlijk en onafhankelijk wat betreft instelpunt en ventilatorsnelheid, maar met dezelfde koelings- of verwarmingsmodus.

Nog hogere rendementen

De hybride verwarmingsoplossingen van 5kW en 8kW zijn flexibel en ideaal voor renovaties (vervanging en renovatie van verwarmingsketels) van ruimteverwarming en productie van sanitair warm water. Het koelmiddelgas van de compressor maakt integraal deel uit van de werking van de unit. Conventionele fluorkoolwaterstoffen zijn onderhevig aan een strenge EU-regelgeving, waaruit verbodsbepalingen zijn voortgevloeid. De units van Daikin Altherma zijn klaar voor de toekomst met hun R-32-koelmiddel, dat de milieu-impact met 68% verlaagt in vergelijking met R-410A en ook tot een lager energieverbruik leidt, dankzij het hoge energierendement en het kleinere volume. De nieuwe units bieden een optimaal rendement, hebben weinig onderhoud nodig en voldoen aan de EU-wetgeving. Ze zijn beschikbaar vanaf deze zomer.

Contacteer ons
Helene Tuypens Project Manager, Two cents
Helene Tuypens Project Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre