Daikin zet Smart Heating & Cooling om in de praktijk

Daikin zet Smart Heating & Cooling om in de praktijk

Smart Heating & Cooling, één van de centrale thema’s van Batibouw is op het lijf geschreven van Daikin. Als innovator in de HVAC-R-sector werkt Daikin continu aan de perfectionering van haar warmtepomptechnologie. Het steeds slimmer, energiezuiniger en milieuvriendelijker worden van hun producten is hiervan het gevolg.

Daikin stelt op Batibouw het vernieuwde en uitgebreide gamma Stylish lucht/lucht warmtepompen voor. Met de nieuwste aanwinst, de volledig zwarte en ultramoderne wandunit Stylish Black Black, zorgt Daikin voor slimme koeling en verwarming van de woning.

Een kijkje binnenin Stylish en zijn intelligente technologieën

Stylish combineert een modern design en een innovatieve technologie tot een totale klimaatoplossing voor elk interieur. De unit maakt gebruik van slimme, innoverende functies om een optimaal comfort en een maximale energie-efficiëntie, betrouwbaarheid en controle te bereiken.

Het coanda-effect

Het coanda-effect optimaliseert de luchtstroom voor een comfortabel klimaat. Met speciaal onderworpen lamellen is er een gerichtere luchtstroom en een betere temperatuurverdeling in de volledige ruimte.

Intelligente thermische sensor

De Stylish gaat nog een stap verder in de slimme regeling van het klimaat. Het toestel gebruikt namelijk een intelligente thermische sensor om de ruimtetemperatuur te meten door deze in een raster met 64 verschillende vierkanten te verdelen. Na het bepalen van de huidige kamertemperatuur, verdeelt de rastersensor de lucht gelijkmatig over heel de kamer. Daarna wordt er overgeschakeld op een luchtstroompatroon waarmee warme en koele lucht naar de juiste plek wordt gericht.

Bekroond ontwerp

Stylish is reeds bekroond met de Good Design Award door zijn innovatieve look en functionaliteit. Met deze award wordt Stylish ook beloond omwille van de bereikte nieuwe normen op het vlak van comfort en energie in de HVAC-R-sector.

Story image

Must see!

Op de Batibouwstand van Daikin (stand 104 in Paleis 12) worden deze innovatieve technologieën gedemonstreerd. Bezoekers zien live hoe de intelligente thermische sensor de omgeving scant en hoe het raster groen, geel, oranje of rood oplicht naargelang de ruimtetemperatuur. 

Lees hier de persinformatie rond de Daikin Stylish Black Black.

Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre