Daikin vergroot productiecapaciteit van warmtepompen in Duitsland

Daikin vergroot productiecapaciteit van warmtepompen in Duitsland

Daikin Europe N.V. heeft aangekondigd zijn Duitse productiesite voor warmtepompen uit te breiden. Deze expansie maakt deel uit van het strategische managementplan van Daikin Europe voor 2025. Dit plan wil tegemoetkomen aan de stijgende vraag naar warmtepompen in Europa door te investeren in lokale productiecapaciteit. 

  • Drie nieuwe productielijnen moeten ervoor zorgen dat de huidige fabrieksoutput tegen 2025 meer dan verdrievoudigd wordt. 
  • De uitbreiding in Duitsland is gebaseerd op een nabijheidsstrategie waarbij er dicht bij de afzetmarkt wordt geproduceerd. 
  • De uitbreiding biedt een oplossing voor de stijgende vraag op de Europese warmtepompmarkt.  

Verhoogde productiecapaciteit van warmtepompen in Duitsland 

Daikin Manufacturing Germany GmbH zorgde in de afgelopen jaren voor een gestage groei in zijn productievolumes van warmtepompen. Met deze nieuwe investering versnelt het bedrijf de uitbreiding van zijn productiecapaciteit. Daikin kocht in Güglingen een uitgestrekt perceel van 22.000 m² met productie- en kantoorfaciliteiten. Dankzij herinrichting en integratie van de faciliteiten in de bestaande productiesite produceert de Duitse Daikin fabriek tegen 2025 meer dan drie keer haar huidige volume. Het bedrijf gaat op zoek naar 500 nieuwe werknemers om deze groei te realiseren. 

“Met de uitbreiding van onze fabriek verzekeren we een stabiele bevoorrading voor een snelgroeiende markt” zegt Filip De Graeve, Managing Director van Daikin Manufacturing Germany GmbH en Daikin Airconditioning Germany GmbH. 

Nabijheidsstrategie garandeert tijdige beschikbaarheid van hoogwaardige warmtepompen in Europa 

Daikin produceert nabij de afzetmarkten die het bedient. De residentiële hydronische warmtepompen die verkocht worden in Europa worden hier ook volledig ontworpen en geproduceerd. De investering in de Duitse fabriek iis gebaseerd op de nabijheidsstrategie van Daikin.

Hiromitsu Iwasaki, Vice President van Daikin Europe N.V, licht toe: “Daikin is de enige fabrikant ter wereld die verwarmings-, airconditioning- en koeltoestellen ontwerpt en produceert, evenals de compressoren en koelmiddelen die hiervoor worden gebruikt. Gedurende ons bijna 100-jarig bestaan hebben we een grote technische expertise in warmtepomptechnologieën ontwikkeld. Dankzij de investering in de Duitse fabriek creëren we bijkomende capaciteit zodat we meer van onze hoogwaardige warmtepompen op tijd aan de Europese markt kunnen leveren”. 

Investeringen om te innoveren de energietransitie te ondersteunen 

De jaarlijkse vraag naar residentiële warmtepompen zal naar verwachting tegen 2025 verdrievoudigen. "Warmtepompen spelen duidelijk een cruciale rol in het koolstofvrij maken van onze huizen en bedrijven”, zegt Martin Dieryckx, General Manager van het Environmental Research Center van Daikin Europe N.V. “Als wereldleider in het ontwikkelen van warmtepompen zijn we in staat om de productiecapaciteit uit te bouwen die nodig is om de energietransitie te ondersteunen. Een overgang die van groot belang is voor de toekomst van Europa”.  

Deze aankondiging sluit nauw aan bij gelijkaardige mededelingen over het uitbreiden van de Daikin warmtepompfabriek in België en de bouw van een nieuwe warmtepompfabriek in Polen. Eerder kondigde Daikin Europe ook al aan dat het zijn R&D-activiteiten zal verhogen. Zo wordt het nieuwe EMEA Development Center in Gent het wereldwijde ontwikkelingscentrum voor warmtepompen. De totale investeringen van Daikin Europe in de EMEA-regio bedragen tussen 2020 en 2025 maar liefst 1,2 miljard euro bedragen. 

Dorien Debbaut
Dorien Debbaut Press Officer, Two cents

 

Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre