Daikin stelt Home Hub voor op Install Day 

Daikin stelt Home Hub voor op Install Day 

Voor geoptimaliseerde zelfconsumptie van opgewekte energie 

Vandaag worden sommige applicaties en apparaten – waaronder ook de warmtepomp – al verbonden met de digitale meter. De Belgische woningen worden dus steeds slimmer. Daikin lanceert de Home Hub die helpt om op het juiste moment te verbruiken, rekening houdend met de hoeveelheid geproduceerde elektriciteit. Deze slimme home energy management module is ontworpen om naadloos te integreren met de Daikin Altherma lucht-waterwarmtepomp en de Daikin Multi+. Daikin zet met deze technologie een nieuwe standaard in de manier waarop het energiebeheer en de energie-efficiëntie in de woningen wordt verbeterd.  

De Daikin Home Hub is een intelligente oplossing om de zelfgeproduceerde energie van fotovoltaïsche (PV) panelen maximaal te benutten. Dit betekent dat huiseigenaren kunnen genieten van een verhoogde onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet en optimaal comfort. 

Hoe gaat het precies in zijn werk?  

Dankzij de verbinding met de digitale teller weet het toestel hoeveel energie ernaar het net gaat. Het doel? De overtollige opgewekte energie efficiënt gebruiken om de warmtepomp aan te sturen in plaats van terug te leveren aan het net. De consument geniet zo van gratis geproduceerd sanitair warm water.  

 Daikin Home Hub
Daikin Home Hub

Perfecte integratie met Daikin Altherma en Daikin Multi+  

Wordt de Home Hub met de Daikin Altherma lucht-waterwarmtepomp verbonden dan wordt met het overschot aan zonne-energie het sanitair warm water opgewarmd. Stel dat de Home Hub aangesloten wordt op de Multi+ dan is de werking als volgt: bij een energieoverschot van 1000W warmt de weerstand het sanitair warm water op terwijl de binnentoestellen tegelijkertijd in koeling blijven werken. 

Eenvoudige installatie  

De installatie van de Home Hub wijst zichzelf uit en vereist drie verschillende aansluitingen: een 2-aderige LIYCY 0,75mm² kabel voor de verbinding met de warmtepomp die aangesloten wordt op dezelfde aansluiting als de Madoka thermostaat, een extra kabel naar de P1 poort van de digitale teller en een LAN-kabel voor verbinding met de internet router. Het is aangeraden het toestel zo dicht mogelijk bij de digitale teller te installeren. 

Realtime verbruikbeheer 

Via de Onecta-app houdt de particulier het verbruik van de warmtepomp eenvoudig in de gaten. Op termijn zal hij nog meer functies kunnen raadplegen en aanpassen om de Home Hub aan te sturen. In oktober komt er nog een extra functie bij. Dan zal de particulier de Home Hub kunnen verbinden met een energiemanagementsysteem van een derde partij om ook huishoudtoestellen zoals de wasmachine te voorzien van gratis energie.   

Premies ter ondersteuning  

Plaatst de installateur de Daikin Home Hub nog voor 31 december 2024, dan kan de eindklant eenmalig een premie voor sturing elektrische warmte aanvragen. Het premiebedrag bedraagt 50% van de factuurbedragen, exclusief btw, met een maximum van 400€. 

Bezoek Daikin (stand 74) op Install Day op vrijdag 13 oktober van 9 tot 19 uur in Brussels Kart Expo. 

Dorien Debbaut
Dorien Debbaut Press Officer, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre