Daikin stelt 3 toekomstige leiders voor

Daikin stelt 3 toekomstige leiders voor

Daikin introduceert deze zomer 3 innovatieve Sky Air reeksen - Alpha, Advance en Active - met een gepatenteerde en unieke technologie om in elke omgeving het ideale binnenklimaat te garanderen. Sky Air biedt de meest complete en energiezuinige comfortoplossing voor alle soorten kleine commerciële ruimtes. Het zorgt voor volledige controle over verwarming, koeling.

Dankzij haar flexibiliteit en eenvoudige installatie heeft het toekomstgerichte nieuwe Sky Air gamma alles in zich om in geen tijd een leider te worden in zijn klasse. 

Ontwerpflexibiliteit

Deze nieuwe generatie is compact en werkt stiller, met een groter operationeel bereik in alle klimaatomstandigheden en een verhoogde maximale leidinglengte. Het systeem kan worden gecombineerd met een uitgebreide reeks binnentoestellen die zowel op koelmiddelen R410A als R32 werken, wat resulteert in een eenvoudige en snelle planning voor allerhande licht-commerciële toepassingen, zoals retail, kantoor en horeca.

Door de grote ontwerpflexibiliteit biedt de nieuwe generatie het meest veelzijdige en complete gamma op de markt, met het ruimste werkbereik.

Ultiem installatie- en onderhoudsgemak

Het installeren van de nieuwe generatie Sky Air buitentoestellen verloopt vlotter dankzij de reeds aanwezige koelmiddelinhoud die leidinglengtes toelaat tot 40m zonder nood aan extra vulling ter plaatse.  Bovendien zijn de toestellen lichter, wat het eenvoudiger maakt om de units op de gewenste locatie te krijgen.  

Naast een herontworpen draaibaar servicepaneel voor een makkelijke toegang tot alle onderdelen, hebben de toestellen een nieuw digitaal display met 3 cijfers voor eenvoudige instelling en aflezing van serviceparameters. De Alpha-reeks biedt bovendien een gedetailleerd overzicht van de energiedata en kent een nieuwe autonome lekcontrolefunctie.

Zo zijn de Sky Air A-reeksen gebruiksvriendelijker in elke fase: installatie, inbedrijfstelling en onderhoud.

Dankzij de nieuwe vervangingstechnologie die op alle Sky Air A-producten is voorzien, kunnen de bestaande airconditioningsystemen sneller, eenvoudiger en op een meer betrouwbare wijze worden vernieuwd. Dit maakt het gamma ook voor de vervangingsmarkt een slimme keuze.

Unieke toekomstgerichte Daikin-technologie

Door te werken met koelmiddel R32, dat hoog scoort op vlak van energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid, bieden de nieuwe Sky Air A-reeksen een toekomstbestendige oplossing. Het systeem kent een superieure energie-efficiëntie tot A++ (SEER tot 7,7!) en lagere bedrijfskosten.

Met  de nieuwe zeer efficiënte swingcompressor, speciaal ontwikkeld voor gebruik met R32 koelmiddel, heeft iedere A-reeks unieke, gepatenteerde Daikin-technologie in de kern van het systeem.

De A-reeksen bieden verder een betere betrouwbaarheid bij alle weersomstandigheden. Zo wordt dankzij de “hot gas”-technologie de lekpan ‘s winters altijd ijsvrij gehouden voor optimale verwarmingsprestaties. De koelmiddelgekoelde elektrische componenten zorgen dan weer voor minder foutmeldingen in koelbedrijf.

Optimale klantenervaring

Met de bewezen voordelen van de variabele koelvloeistoftemperatuur-technologie  (hoge uitblaastemperaturen in koeling en sterk verminderd jaarverbruik), gecombineerd met de fluisterstille werking van de buitenunits, garandeert de Sky Air A-reeks optimaal comfort en flexibiliteit. Zo is ze op de behoeften van elke individuele klant afgestemd.

Bovendien kan het systeem vanop smartphone of tablet worden bediend, via de nieuwe intelligente Tablet Controller en de Daikin Cloud Service. Zelfs voor de meest veeleisende eindgebruiker biedt het gamma een overtuigende reeks nieuwe functies, zoals de programmeerbare verminderde geluidswerking, de zelfreinigingskit voor inbouwsatellietmodellen en de klimaatregeling voor meerdere zones met één binnenunit via de Multizone-kit

Lieven Verstaen, Product Manager Directe Expansie-systemen bij Daikin Belgium besluit: “Het extreem flexibele nieuwe Sky Air-gamma is ontwikkeld om het installatieproces zo eenvoudig mogelijk te maken, zelfs in de meest veeleisende toepassingen. De gebruiker geniet daarbij van ultiem comfort aan de laagst mogelijke cost of ownership. Het nieuwe assortiment toont bovendien onze inzet voor en ongeëvenaarde expertise in het gebruik van R32 koelmiddel".

Contacteer ons
Hélène Tuypens Project Manager, Two cents
Hélène Tuypens Project Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre