Daikin scoort op de Red Dot Design Awards

Daikin Europe krijgt, na het recente succes van de IF Design Awards, opnieuw een reeks onderscheidingen voor zijn innovaties in product design tijdens de 2018 Red Dot Design Awards.

Onderscheiding

Het internationaal gereputeerde Red Dot label is een begeerd keurmerk. Als een van de ‘s werelds grootste designwedstijden erkennen de Red Dot Awards sinds de jaren ‘90 uitzonderlijke designkwaliteit en innovatie. Dit jaar dienden designers en fabrikanten uit 59 landen over 6.300 producten in die individueel streng getest en kritisch geëvalueerd werden door een 40-koppige jury. De producten werden beoordeeld op basis van innovatie, functionaliteit, kwaliteit, ergonomie en duurzaamheid.

Vier Daikin verwarmings- en controleproducten en de airconditioner Stylish kregen de Red Dot-classificatie.

Daikin Altherma 3 warmtepomp vloermodel

De Daikin Altherma 3 is de eerste lucht/water warmtepomp die gebruik maakt van de gepatenteerde BlueVolutiontechnologie. Het systeem combineert hoogrendements compressoren met koelmiddel R-32 en weersafhankelijke instellingen om een performante en consistente kamertemperatuur te behalen aan de laagst mogelijke kost.

De buitenunit is combineerbaar met een hele reeks discrete en stijlvolle binnenunits. De Smart control technology biedt een nauwkeurige en eenvoudige aanpassing aan de individuele voorkeuren met een remote control-optie dankzij de Online Controller App. Daarenboven is integratie met andere home control-systemen mogelijk.

Daikin Altherma 3 warmtepomp wandmodel

Met zijn strakke afmetingen kan de compacte wandunit, die alle voordelen van het Daikin Altherma 3 assortiment biedt, gemakkelijk gecombineerd worden met een standaard boiler voor sanitair warm water, voor een optimale en flexibele installatie. De aanvulling van een thermisch opslagsysteem met thermische bedieningspanelen biedt op aanvraag goedkoop warm water zonder dat een elektrische dompelaar nodig is.

Daikin D2CND Condenserende gasketel

De DC2CND biedt een compacte condenserende gaswandketel die weinig ruimte in beslag neemt en een hoge flexibiliteit in gebruik verschaft. De antivriesbescherming van waterleidingen maakt het mogelijk om de ketel praktisch overal binnen of buiten te installeren. Met een verwarmingsrendement tot 108% past het hoge modulatiebereik van de unit automatisch het vermogen aan op basis van de verwarmingslast gaande van 3 tot 24 kW. Voor een nog hoger energierendement kan de ketel gecombineerd worden met zonnepanelen. De binnenunit kan op afstand geregeld worden dankzij de Daikin smart online controller app.

Stylish Airconditioner

Met zijn gloednieuwe designs en koelmiddel R-32 garandeert de compacte wandairco Stylish een milieuvriendelijke oplossing met het hoogste rendement in zijn categorie, een score tot A+++ voor het verwarmen en het koelen.

Stylish is beschikbaar in verschillende kleuren en integreert zich naadloos in elk interieur. Afgebogen hoeken dragen bij tot de esthetiek van de unit terwijl de speciaal ontworpen ventilator en de warmtewisselaar bijna onhoorbare topenergieprestaties en een ideaal comfort leveren.

Commercial Wired Controller

De recentste afstandsbediening van Daikin is ontworpen om een hoog gebruiksgemak samen te voegen met een elegante en moderne uitstraling. Haar compacte afmetingen en een keuze uit drie verschillende uitvoeringen bieden een discrete oplossing die met elk interieur overeenstemt. Een strakke behuizing verbergt de geavanceerde technologie van Daikin met een intuïtieve touchbediening die het verstellen van de gebruiksinstellingen overeenkomstig met ieders persoonlijke comfort vergemakkelijkt. Installateurs kunnen eenvoudig geavanceerde technische gebruiksinstellingen op hun smartphone configureren en ze via Bluetooth Low Energy (BLE) uploaden.

Topdesign vieren

Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van de Red Dot Awards stelt vast: “In onze wedstrijd een award in de wacht slepen is een teken van de goede ontwerpkwaliteit van de producten en toont opnieuw dat bedrijven in de goede richting gaan. Met “goed design” bedoel ik meer dan een aantrekkelijk product. Alle producten worden gekenmerkt door een uitstekende functionaliteit. Dit toont aan dat de designers hun klant en diens behoeften verstaan hebben.”

Patrick Crombez, Daikin Europe General Manager, Heating and Renewables Strategic Business Unit voegt toe: “We zijn vereerd om deze prestigieuze award te krijgen die de leidende positie van Daikin in het Europese product design en onze diepgewortelde toewijding om producten met vorm en functionaliteit te ontwikkelen, erkent.

 

 

Contacteer ons
Kirsten Van Pee Senior Project Manager, Two cents
Kirsten Van Pee Senior Project Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre