Daikin onthult eerste transportkoelingsunit op Solutrans

Daikin onthult eerste transportkoelingsunit op Solutrans

De onthulling valt samen met de eerste stand van Daikin, als wereldexpert in de koelketen, op de belangrijke Europese beurs voor bedrijfsvoertuigen, Solutrans, die plaatsvindt van 16 tot 20 november 2021 in Lyon, Frankrijk.

Daikin Transport Refrigeration, een dochteronderneming van Daikin Industries ltd – wereldleider op vlak van verwarming, koeling en ventilatie -, komt alvast met een sneakpeek van de eerste Daikin transportkoelingsunit, speciaal ontworpen voor de uitdagingen van morgen.

De Daikin Group, met 95 jaar leiderschap in airconditioning en koeling, is alom gekend om zijn baanbrekende aanpak op vlak van productontwikkeling en de ongeëvenaarde kwaliteit en veelzijdigheid van zijn geïntegreerde oplossingen. De onthulling op Solutrans is het meest recente initiatief voor marktgroei van Daikin sinds de overname van Zanotti in 2016 en de aankondiging eind 2020 over de ervan uitbreiding naar België, Frankrijk, Duitsland en Nederland om zijn Europese verkoop- en servicenetwerk te versterken.

Evren Akçora, Senior Manager, Transport Refrigeration Daikin Europe: “We staan te popelen om het geweldige nieuws te delen op Solutrans, één van de grootste en belangrijkste beurzen voor bedrijfsvoertuigen in Europa. We hebben iets nieuws gelanceerd in de sector, gebaseerd op onze cultuur en ervaring in de cold chain. We hebben onze klanten geraadpleegd, de marktontwikkelingen en het regelgevingsklimaat geanalyseerd en een nieuw platform ontwikkeld dat deze industrie zal leiden en onze klanten ondersteunen in hun toekomstplannen.”

Daikin Transport Refrigeration pakt de uitdagingen van morgen aan met een duidelijke en constante focus op haar klanten in de logistiek van de cold chain. De onthulling van Daikin op Solutrans belooft in vele opzichten koploper te zijn in de sector. Hun oplossing voor de uitdagingen van morgen omvat: toonaangevende energie-efficiëntie, compatibiliteit met energiebronnen (diesel, elektrisch, waterstof, …), optimale prestaties voor vracht- en vlootbeheer, overal en altijd, minder serviceonderhoud en, tot slot, een lage Total Cost of Ownership.

“We zijn enthousiast over de toekomst en, sterker nog, over het helpen van onze klanten om hun bedrijf future-proof te maken. Bezoekers ontdekken op Solutrans hoe we dit gaan bereiken. Wie er niet kan bijzijn, kan de onthulling volgen op onze Linkedin-pagina”, besluit Evren Akçora.

Over Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. is een belangrijke Europese producent van airconditioners, warmtepompen en koelapparatuur met meer dan 8000 werknemers. Het beschikt over productiefaciliteiten in België, Duitsland, Oostenrijk, Italië, het VK, Tsjechië en Turkije. Wereldwijd staat Daikin bekend om zijn baanbrekende benadering van productontwikkeling en de ongeëvenaarde kwaliteit en veelzijdigheid van zijn geïntegreerde oplossingen. Met meer dan 90 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van verwarmings- en koeltechnologieën.

Over Daikin Transport Refrigeration

Daikin streeft ernaar om de eerste keuze van de klant te worden op het gebied van transportkoeling door ongeëvenaard maatwerk te bieden voor het hele assortiment bestelwagen- en vrachtwagenunits en door de total cost of ownership te verlagen door een hoge betrouwbaarheid en innovatieve oplossingen. In 2016 nam Daikin Zanotti over, een koelspecialist opgericht in 1962 met tientallen jaren ervaring in de behoeften van commerciële en industriële koeling en het transport van verse en diepgevroren producten. Zanotti heeft zijn hoofdkantoor in Mantua, Italië, een ultramoderne productie- en testfaciliteit.

Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre