Daikin lanceert Zanotti-assortiment koeloplossingen voor bestel- en vrachtwagens in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland, en versterkt zo zijn Europese aanwezigheid

Daikin lanceert Zanotti-assortiment koeloplossingen voor bestel- en vrachtwagens in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland, en versterkt zo zijn Europese aanwezigheid

Zanotti's decennialange koelexpertise in Zuid- en Oost-Europa, nu gecombineerd met Daikin's ongeëvenaarde design- en productiemogelijkheden, brengt nieuwe oplossingen op de markt

Daikin Transport Refrigeration, dochteronderneming van Daikin Industries Limited, een wereldwijde leider en aanwezig in meer dan 150 landen, vergroot zijn aanwezigheid in Europa door de verkoop en service van koeling voor bestel- en vrachtwagens op de belangrijkste Noord-Europese markten.

Junji Umamoto, Vice President, Daikin Europe: “De lancering in Noord-Europa van het gekende merk Zanotti is het hoogtepunt van hun decennialange koelexpertise, nu gecombineerd met Daikin's ongeëvenaarde design- en productiemogelijkheden. We investeren in onze producten, onze mensen en onze partners terwijl we uitbreiden naar deze markten met een duidelijke missie om de eerste keuze van klanten te worden op het gebied van transportkoeling voor alle bestel- en vrachtwagens.”

De Daikin Group, met 95 jaar leiderschap in airconditioning en koeling, is wereldberoemd om zijn baanbrekende benadering van productontwikkeling en de ongeëvenaarde kwaliteit en veelzijdigheid van zijn geïntegreerde oplossingen. Het bedrijf nam Zanotti over in 2016 en investeert sindsdien in alle aspecten van het bedrijf, van R&D en productie tot verkoop en service en commerciële mogelijkheden. Zanotti is een koelspecialist opgericht in 1962 met tientallen jaren ervaring in het voldoen aan de behoeften van commerciële en industriële koeling en het transport van verse en diepgevroren producten.

Uitgebreid gamma transportkoeloplossingen

Met hun jarenlange ervaring in koeltransport en het uitgebreide portfolio van producten en diensten, gekoppeld aan flexibele op maat gemaakte oplossingen, streeft Zanotti ernaar om de total cost of ownership voor zijn klanten te verlagen over zijn hele assortiment:

  • Het gamma ‘Invisible units’, uniek op de markt, wordt onder het chassis van het voertuig geïnstalleerd met behoud van de esthetiek, de originele hoogte en de aerodynamica. Alleen al in de afgelopen vier jaar zijn Invisible-units geïnstalleerd in duizenden voertuigen die vooral populair bleken te zijn bij foodretail- en farmabedrijven.
  • De serie Zero-units biedt uitstekende flexibiliteit voor lichte bedrijfsvoertuigen dankzij de eenvoudige installatie en het onderhoudsgemak en de opties om de condensatie-unit op het dak of de voorwand van de bak te monteren, evenals een ultradunne verdamper die in het laadcompartiment wordt geïnstalleerd om het laadvolume te maximaliseren.
  • De SFZ-serie voor lichte tot medium vrachtwagens heeft een bewezen ontwerp, met een optimale energie-efficiëntie, een laag geluidsniveau en ideaal om temperatuurgecontroleerde goederen in middelgrote dozen te vervoeren.
  • De nieuw ontworpen Uno-units worden onafhankelijk aangedreven en zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten voor middelzware tot zware vrachtwagens. De Uno is voorzien van Zanotti's innovatieve directe koppelingsontwerp tussen de motor en de compressor, en maakt gebruik van Daikins expertise op gebied van design voor betrouwbaarheid en prestaties om hoge koelprestaties, energie-efficiëntie en verlengde onderhoudsintervallen te leveren om de total cost of ownership te minimaliseren.
Story image

Internationale investeringen en ondersteuning

"We hebben de ervaring en het leiderschap van Zanotti overgenomen voor het leveren van sterk op maat gemaakte oplossingen voor transportkoeling voor bestel- en vrachtwagens, en hebben hier investeringen aan toegevoegd in producten, mensen en partners om iets nieuws te leveren. Een mooi voorbeeld hiervan is ons innovatieve R&D Centre for Refrigeration, grenzend aan de Zanotti-fabriek in Mantova, Italië dat binnenkort operationeel is. Het is een unieke onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit met ATP-gecertificeerde testcapaciteit voor ons hele gamma, van de kleinste tot de grootste units ”, vervolgt Dhr. Umamoto.

Daikin blijft investeren in zijn flexibele en groeiende dealernetwerk, ondersteund door de ​ Daikin Technical Support in elk van de landen, en biedt training en verkoopondersteuning. De groeiende en uitgebreide internationale service en ondersteuning die bij de Daikin-producten hoort, omvat een ongeëvenaarde klantenservice en wereldwijde verkoop-, distributie- en productienetwerken, waarmee klanten nu ook in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland ondersteund worden.

Daikin Transport Refrigeration streeft ernaar om een van de meest uitgebreide service- en ondersteuningsnetwerken in de transportkoelingindustrie aan te bieden en nieuwe dealers te verwelkomen als partners die deel willen uitmaken van dit spannende groeitraject.

Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre