Daikin lanceert nieuw vertrouwenslabel voor warmtepompinstallateurs: Stand By Me - Certified Partner-programma 

Daikin lanceert nieuw vertrouwenslabel voor warmtepompinstallateurs: Stand By Me - Certified Partner-programma 

Daikin Europe N.V. lanceert Stand By Me - Certified Partner, een uniek Europees ondersteuningsprogramma voor warmtepompinstallateurs. Het programma helpt installateurs bij het beheer van de residentiële warmtepomptechnologieën van Daikin, en is toegankelijk voor alle installateurs. Het bouwt verder op traditie van het merk om een sterk, Europees netwerk van hooggekwalificeerde installateurs en technici voor Daikin warmtepompen te verzekeren.  

Uniek Europees programma voor kwaliteitscertificering 

Met het Stand By Me - Certified Partner programma versterkt Daikin haar Europese dienst na verkoop. Het programma staat de installateurs toe om de residentiële warmtepomptechnologieën van Daikin, inclusief het nieuwe Daikin Altherma 4 gamma, volledig te beheren. Ze krijgen praktische kwaliteitsvolle opleidingen, zowel online als fysiek, over hoe ze moeten werken met de verschillende Daikin Altherma units om de warmtepompen gedurende hun hele levensduur probleemloos en veilig te laten functioneren. 

Het programma is bedoeld voor alle installateurs, rekening houdend met hun kennis en ervaring. Nadat de installateurs het trainingsprogramma hebben afgerond, ontvangen ze certificaten voor het volledige Daikin Altherma gamma, afhankelijk van het koelmiddel dat in de warmtepomp wordt gebruikt.  

Gecertificeerde installateurs onderscheiden zich omdat ze over de nodige expertise beschikken om installaties sneller uit te voeren, terwijl ze een uitstekende kwaliteit leveren en het aantal terugroepacties tot een minimum beperken. Dankzij de intensieve producttraining, een sterke technische basis en het vertrouwde Stand By Me-Certified Partner-logo helpt dit hun bedrijf te laten groeien en hun klantenbestand uit te breiden. In Europa bestaat er al een groeiende gemeenschap van gecertificeerde Daikin Stand By Me-partners. 

Het label is een blijk van vertrouwen voor de eindgebruiker, zodat hij erop kan rekenen dat de installateur voldoende gekwalificeerd is om met een warmtepomp van Daikin aan de slag te gaan.

"We willen er zeker van zijn dat installateurs volledig opgeleid zijn en een kwaliteitsvolle en veilige installatie van onze producten garanderen bij de eindgebruiker. Stand By Me - Certified Partner is een uniek programma dat Europese installateurs samenbrengt. We hebben het programma opgezet om het veiligheidsniveau van de warmtepompindustrie als geheel permanent te verbeteren. Als marktleider zien we het als onze plicht om dat te doen”, benadrukt Patrick Crombez, General Manager Heating & Renewables bij Daikin Europe.  
Story image

Veiligheid en opleiding zijn essentieel  

Daikin beheert al jarenlang een sterk Europees netwerk van professionele installateurs en technici. Stand By Me - Certified Partner is ontwikkeld om de permanente focus op veiligheid en kwaliteitstraining verder te zetten, zodat Daikin installateurs aan de hoogste normen voldoen.  

Daikin verwacht een snelle groei van de warmtepompmarkt tegen 2030, wat een aanzienlijke toename van de vraag naar bekwame installateurs betekent.

"Bij een toestroom van nieuwe installateurs die nog niet vertrouwd zijn met warmtepompen, en een toenemende vraag naar opleidingen, neemt Stand By Me - Certified Partner het voortouw. We begeleiden huidige en nieuwe installateurs om de beste installatie en dienst-na-verkoop te leveren”, besluit Patrick Crombez.  

Stand By Me - Certified Partner is al actief. Installateurs kunnen zich aanmelden en registeren via de volgende link: https://www.sbm-cp.daikin.eu/  

Dorien Debbaut
Dorien Debbaut Press Officer, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre