Daikin kondigt zijn Pharma Solutions aan

Daikin kondigt zijn Pharma Solutions aan

Het meest uitgebreide assortiment aan GDP-conforme koelunits voor bestelwagens en lichte vrachtwagens voor binnenstedelijke en last mile-levering

Daikin Transport Refrigeration, een dochteronderneming van Daikin Industries Limited, een wereldleider aanwezig in meer dan 150 landen die de toekomst van verwarmings-, koelings-, ventilatie- en koelsystemen vormgeeft, biedt GDP-conforme (Good Distribution Practices) units aan voor binnenstedelijke en korteafstandsdistributie van farmaceutische producten en medicijnen in Europa.

Evren Akçora, Senior Manager, Transport Refrigeration Daikin Europe: “Ons Zanotti-assortiment van GDP-conforme transportkoeleenheden is het meest uitgebreide en voldoet aan de uiteenlopende vereisten voor de distributie van farmaceutische producten en medicijnen in binnensteden. Wij zijn de enige leverancier van transportkoelingstechnologie die een assortiment aanbiedt met onderchassis (onzichtbaar), neusmontage (Zero en SFZ) en dakmontage (Zero), single en multi-temp GDP-compatibele units met directe aandrijving. "

Gezien de huidige pandemie en de kritieke eisen voor de distributie van de vaccins, verhoogt de druk op de veilige en efficiënte levering van farmaceutische producten aan de bevolking in onze groeiende steden. Twee à drie keer per dag een efficiënte en veilige distributie in stand houden, naar bijvoorbeeld de circa 700 apotheken in Brussel, is geen sinecure.

In de Good Distribution Practice Guidelines (GDP-richtlijnen) voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik beschrijft de Europese Commissie de minimumnormen waaraan een groothandeldistributeur moet voldoen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit en integriteit van geneesmiddelen in de hele toeleveringsketen behouden blijft. GDP-naleving zorgt er zodanig voor dat alles verloopt in overeenstemming met de EU-wetgeving met betrekking tot opslag, inclusief nauwkeurig temperatuurbehoud tijdens het transport.

De volgende units in de Zanotti-reeks hebben met succes de Installation Qualification (IQ), Operational Qualification (OQ) en Performance Qualification (PQ) -protocollen doorstaan, inclusief thermische mapping en real-life tests, en zijn erkend als GDP-compliant door een onafhankelijk certificeringsbedrijf:

  • De Invisible unit, SFZ2009 (single-temp), een GDP-compatibele unit met directe aandrijving die onder het chassis van het voertuig wordt geïnstalleerd, waarbij de esthetiek, de oorspronkelijke hoogte en de aerodynamica behouden blijven.
  • De Z250 en Z380, twee direct aangedreven Zero-units zowel in neus- als dakmontage configuraties, die single- en multi-temp oplossingen bieden met een uitstekende flexibiliteit voor lichte bedrijfsvoertuigen. En dat dankzij de eenvoudige installatie en het onderhoudsgemak, evenals een ultradunne verdamper geïnstalleerd in de bagageruimte om het laadvolume te maximaliseren.
  • De SFZ238-unit met neusmontage, een robuuste oplossing met directe aandrijving voor de lichte vrachtwagens en een bewezen ontwerp met een optimale energie-efficiëntie en een laag geluidsniveau. Ideaal om temperatuurgecontroleerde goederen in middelgrote dozen te vervoeren.
Marco Napolitano, Product Manager, Transport Refrigeration Daikin Europe: “We hebben een rijke innovatiepijplijn met onder meer elektrisch aangedreven GDP-compatibele koelunits, een volledige reeks telematica-oplossingen, inclusief specifieke farmaceutische telematica-oplossingen en productinnovaties die tegemoetkomen aan de toekomstige behoeften van onze klanten door hun total cost of ownership te verlagen. "

Het complete assortiment GDP-conforme oplossingen van Zanotti brengt betrouwbare en efficiënte oplossingen op de markt, geconfigureerd naar de behoeften van de klant en ondersteund door een servicenetwerk dat 24/7 beschikbaar is - waardoor de totale total cost of ownership in dit kritieke marktsegment verlaagd wordt.

Deze aankondiging bouwt voort op de recente investeringen van Daikin Transport Refrigeration en versterkt zijn portfolio en capaciteit, vooral in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland, en ondersteunt het doel van het bedrijf om flexibele op maat gemaakte oplossingen aan te bieden, waaronder ook voor farmaceutische distributie.

Over Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. is een belangrijke Europese producent van airconditioners, warmtepompen en koelapparatuur met meer dan 8000 werknemers. Het beschikt over productiefaciliteiten in België, Duitsland, Oostenrijk, Italië, het VK, Tsjechië en Turkije. Wereldwijd staat Daikin bekend om zijn baanbrekende benadering van productontwikkeling en de ongeëvenaarde kwaliteit en veelzijdigheid van zijn geïntegreerde oplossingen. Met meer dan 90 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van verwarmings- en koeltechnologieën.

Over Daikin Transport Refrigeration

Daikin streeft ernaar om de eerste keuze van de klant te worden op het gebied van transportkoeling door ongeëvenaard maatwerk te bieden voor het hele assortiment bestelwagen- en vrachtwagenunits en door de total cost of ownership te verlagen door een hoge betrouwbaarheid en innovatieve oplossingen. In 2016 nam Daikin Zanotti over, een koelspecialist opgericht in 1962 met tientallen jaren ervaring in de behoeften van commerciële en industriële koeling en het transport van verse en diepgevroren producten. Zanotti heeft zijn hoofdkantoor in Mantua, Italië, een ultramoderne productie- en testfaciliteit met 600 medewerkers.

Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre