Daikin Experience Center: een uniek en op en top Belgisch concept

Daikin Experience Center: een uniek en op en top Belgisch concept

Daikin, wereldleider op het vlak van klimaatcomfort, opende onlangs met veel trots zijn eerste Belgische Experience Center voor particulieren in Gent. In deze ultramoderne showroom ontdekken particulieren het uitgebreide gamma residentiële oplossingen van Daikin. Door de unieke setting beleven de bezoekers de toestellen in realistische situaties. Zo werd er onder meer een keuken, een slaapkamer en een living nagebouwd en ingericht om de werking en integratie van de producten aan te tonen en te laten ervaren in reële omgevingen. 

Om elke bezoeker van voldoende informatie te voorzien en hen te adviseren, bieden de Daikin ​ medewerkers een persoonlijke begeleiding en ondersteuning. De specifieke noden en behoeftes worden bekeken, waar mogelijk met concrete plannen, er wordt een antwoord geformuleerd op alle vragen en de verschillende designs, kleuren en technische specificaties van de Daikin warmtepompen worden vergeleken. Dit om uiteindelijk te komen tot de verwarmings- of koelingsoplossing die perfect aansluit bij het specifieke project van de bezoeker. 

Voor de installatie kan de bezoeker beroep doen op een netwerk lokale en erkende Daikin installateurs die garant staan voor een vlotte installatie en zo de perfecte comfortoplossing garanderen. Een goede opvolging verzekerd. 

Voor Belgen, door Belgen 

Daikin is een Japans bedrijf dat in 1924 opgericht werd en inmiddels logistieke- en productiecentra heeft over de hele wereld. Waaronder ook in België drie kantoren in Gent, Herentals en Wavre en de hoofdzetel van Daikin Europe in Oostende. Met zijn 1.700 werknemers is Daikin Europe overigens de grootste werkgever in Oostende. Daikin is trots op deze ankerpunten in ons land en deed voor de inrichting van de nieuwe high level showroom in Gent dan ook graag én succesvol beroep op het talent van Belgische bedrijven. 

De inrichting van het eerste Daikin Experience Center in België werd gerealiseerd door het Gentse interieurbureau ELLE & M’S. Het lifestyle label SCAPA HOME uit Antwerpen onthaalt de bezoeker op een aangename en rustgevende sfeer. De Belgische keukenspecialist CUBEX verwarmt het Experience Center met één van zijn iconische keukens. De professionele verlichting van de volledige ruimte is dan weer van de hand van verlichtingspecialist DELTA LIGHT. De grafische studio LA MOVIDA, gevestigd in Gent, ten slotte, is de creatieve impuls achter het nieuwe Daikin magazine, te verkrijgen in het Daikin Experience Center. 

Praktisch: 

Een bezoek brengen aan het Experience Center en dit unieke concept ervaren? Dat kan! Meer informatie op https://www.daikin.be/daikin-experience-center 

Adres: Schoonzichstraat 1/201, 9052 Gent 
​Tel.: +32 9 244 66 88 

Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre