Daikin Europe verdubbelt productiecapaciteit voor lucht-waterwarmtepompen in fabriek in Oostende

Daikin Europe verdubbelt productiecapaciteit voor lucht-waterwarmtepompen in fabriek in Oostende

Vorige week vierde Daikin Europe N.V. de opening van een nieuwe ultramoderne productielijn voor hoogwaardige lucht-waterwarmtepompen. De investering creëert 100 extra banen in de fabriek van Daikin in Oostende en verdubbelt de capaciteit van de site voor lucht-waterwarmtepompen verdubbelen. De investering maakt deel uit van het strategische vijfjarenplan van Daikin, dat onder meer bedoeld is om te voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame verwarmingsoplossingen in Europa.

Daikin breidt warmtepompproductie in Europa uit

Daikin Europe N.V. telt in totaal twaalf productiesites. Vijf van deze sites produceren verschillende types warmtepompen. Verwacht wordt dat de vraag naar lucht-waterwarmtepompen in de komende tien jaar drastisch zal stijgen. Dit soort toestellen zorgen zowel voor verwarming als voor sanitair warm water, en werken op elektriciteit.

“De afgelopen jaren hebben we grote inspanningen geleverd om onze totale productiecapaciteit te vergroten”, zegt Steven Van Impe, Deputy General Manager Manufacturing. “Warmtepompen worden algemeen gezien als een sleuteltechnologie om de ambitieuze doelen te bereiken die de Europese Unie heeft vastgelegd om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Ook helpen ze om Europa minder afhankelijk te maken van fossiele brandstoffen”, benadrukt Steven Van Impe. “Door te investeren in nieuwe en extra productiecapaciteit in Europa neemt Daikin het voortouw in het verwezenlijken van deze ambities.”

R&D en productieplan op lange termijn voor duurzame verwarmingsoplossingen

“De nieuwe productielijn in Oostende maakt deel uit van de vele investeringsprojecten om binnen ons Fusion 2025-plan de productiemogelijkheden te verhogen”, zegt Hiromitsu Iwasaki, Vice President van Daikin Europe. “Daikin Europe N.V. breidt zijn R&D- en productiecapaciteit voor geavanceerde warmtepompen voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika uit. Deze investering is een belangrijke stap, en er volgen er nog. Onze ambitie is om Daikins positie verder te versterken gezien de vraag naar duurzame, fossielvrije verwarmingsoplossingen blijft groeien.”
Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre