Daikin Europe sleept SDG Champion Label van Verenigde Naties in de wacht

Daikin Europe sleept SDG Champion Label van Verenigde Naties in de wacht

Daikin Europe N.V. verkreeg onlangs het SDG Champion Label via een specifiek programma dat is opgezet door VOKA, het Vlaams netwerk van ondernemingen, en UNITAR, het opleidingsinstituut van de Verenigde Naties. Het label wordt toegekend aan bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Daikin Europe sleept dit certificaat in de wacht omdat het sterk inzet op de circulaire economie van koelmiddelen

Internationale erkenning voor duurzaamheidsinitiatieven  

Het SDG Champion certificaat maakt deel uit van een programma dat is opgezet door VOKA om bedrijven aan te moedigen en te ondersteunen in hun bijdrage aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Het programma verloopt in nauwe samenwerking met UNITAR, het opleidingsinstituut van de VN. 

"In 2020 waren we een van de eerste Belgische bedrijven die aan het programma deelnamen. Later dat jaar ontvingen we het SDG Pioneer certificaat, de eerste stap in dit driefasig programma. Vandaag zijn we erg trots om de volgende stap te zetten en SDG Champion te worden”, zegt Matthew Lammertyn, General Affairs Executive for Welfare and Environment bij Daikin Europe. 
"Het certificaat is een belangrijke erkenning voor onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Het versterkt ook onze geloofwaardigheid op de internationale markt, waar maatschappelijk verantwoord ondernemen een cruciale rol speelt”, vult Wim De Schacht, Vice President van Daikin Europe, aan.  

Een positieve impact tot ver buiten het bedrijf  

Om het SDG Champion certificaat te verkrijgen, moeten bedrijven hun duurzaamheidsinspanningen afstemmen op de 17 Sustainable Development Goals (SDG) van de VN. "Daikin Europe onderneemt acties voor elk van deze doelstellingen, maar onze inspanningen zijn vooral gericht op de SDG 12 - Duurzame consumptie en productie en de SDG 13 - Klimaatactie", benadrukt Matthew Lammertyn. Met de ambitie om tegen 2050 koolstofneutraal te zijn, heeft Daikin Europe gestaag vooruitgang geboekt om zijn CO2-voetafdruk te verkleinen.

"We hebben maatregelen genomen om de uitstoot in onze fabriek in Oostende te verminderen door te focussen op het energieverbruik, de aankoop van groene elektriciteit en de aansluiting op het lokale collectieve verwarmingsnetwerk. Maar om een SDG Champion te worden, moeten bedrijven acties ondernemen die verder gaan dan hun eigen organisatie. Het Loop by Daikin programma is daar een mooi voorbeeld van. Door koelmiddelen terug te winnen uit gebruikte producten en ze nadien te hergebruiken in onze nieuwe producten, bouwen we aan een circulaire economie. Dit zal ongetwijfeld een positieve impact hebben op onze hele sector", besluit Matthew Lammertyn. 
Dorien Debbaut Press Officer, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre