Daikin Europe Groep steunt de slachtoffers van de overstromingen

Daikin Europe Groep steunt de slachtoffers van de overstromingen

Het medeleven gaat uit naar alle slachtoffers die getroffen zijn door de verwoestende overstromingen van de voorbije weken. Dit veroorzaakte onvoorstelbaar menselijk lijden en immense materiële schade dat jaren zal duren om her op te bouwen.

Vanuit Daikin willen ze mee hun steun betuigen aan de slachtoffers, vandaar dat er beslist werd om een financiële gift te doneren in de drie landen die het meest getroffen werden. De dochterondernemingen in Duitsland, Nederland en België storten elk een bijdrage aan het Rode Kruis of het steunfonds van het desbetreffende land.

Dit is de tweede donatie in een maand tijd in de Daikin Europe Groep omwille van een natuurramp. Vorige maand was er een tornado vlak bij de Daikin-fabriek in Brno. Hun drie bedrijven in Tsjechië zullen warmtepompverwarmingsinstallaties voorzien voor het herbouwen van gebouwen die verwoest werden door de Tornado in Zuid-Moravië. ​

Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre