Daikin Europe doneert geld voor humanitaire hulp aan Oekraïense vluchtelingen

Daikin Europe doneert één miljoen euro aan de VN-vluchtelingenorganisatie om humanitaire hulp te verlenen aan de Oekraïense bevolking en vluchtelingen als gevolg van het conflict in Oekraïne.

Als internationaal bedrijf met activiteiten in meer dan 160 landen en zo’n 90.000 werknemers, gelooft Daikin sterk in de bescherming van de veiligheid en de gezondheid van haar werknemers en hun gezinnen over de hele wereld.

In naam van de Daikin groep heeft Daikin Europe besloten één miljoen euro te schenken aan de VN-vluchtelingenorganisatie, die bescherming en bijstand biedt aan de Oekraïense bevolking. Daikin levert ook producten aan voor de huisvesting van vluchtelingen en onderwijsfaciliteiten. Bovendien zamelen de werknemers van Daikin Europe zelf ook geld in om hun Oekraïense collega's en families te helpen.

"Daikin Europe heeft meer dan 1.000 Oekraïense werknemers in de twee fabrieken in Tsjechië en nog veel meer binnen de volledige Daikin groep. We zijn diep geschokt door de moeilijke situatie in hun thuisland en hopen dat we zo snel mogelijk naar een vreedzame en veilige situatie terugkeren. We volgen de situatie op de voet, blijven de veiligheid van onze werknemers verzekeren en werken mee aan humanitaire hulpacties", verklaart Masatsugu Minaka, Senior Executive Officer van Daikin Industries en voorzitter van de Raad van Bestuur van Daikin Europe.

De entiteiten van Daikin in Europa hebben hun activiteiten in Rusland opgeschort gezien de huidige economische en logistieke situatie.

Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre