Daikin breidt gamma lucht-waterwarmtepompen uit met drie nieuwe toestellen

Daikin breidt gamma lucht-waterwarmtepompen uit met drie nieuwe toestellen

Een nieuw jaar brengt vaak veranderingen met zich mee in de regelgeving van renovatie- en nieuwbouwprojecten. Zo gelden er anno 2022 strengere regels rond het E-peil van woningen. Bouwen en renoveren met hernieuwbare energie is de oplossing. Als marktleider breidt Daikin haar bestaand gamma van lucht-waterwarmtepompen verder uit voor renovatie- en nieuwbouwwoningen. Daikin heeft zo het ruimste aanbod aan warmtepompen om aan alle eisen te voldoen.   

Warmtepompen zitten al een tijdje in de lift en Daikin streeft voortdurend naar een verdere optimalisatie van haar gamma warmtepompen om aan elke vraag te voldoen. Zo lanceert Daikin twee uitbreidingen van de Daikin Altherma en het nieuwe Multisplit+ systeem. 

Daikin Split Altherma 3R LT, de energiezuinige oplossing voor nieuwbouw  

Deze nieuwe warmtepomp vervangt de huidige Daikin Altherma R. Het nieuwe toestel is voorzien van het R-32 koelmiddel dat een hoger energierendement haalt en minder CO2-uitstoot dan haar voorganger. Ze biedt een hoger niveau aan comfort en energierendement ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen en is dus ideaal voor nieuwbouwprojecten. Bij de uitbreiding van dit gamma heeft Daikin gezorgd voor bijkomende verwarmingscapaciteiten – nu ook tussen de 9kW en 10,8kW - zodat iedere woning van een optimaal binnencomfort geniet.  

De buitenunit is compatibel met vier verschillende binnenunits: het wandmodel, geïntegreerd vloermodel met roestvrijstalen warmwaterketel, geïntegreerd bi-zone model met regeling van temperatuur in verschillende zones (ideaal voor combinatie van vloerverwarming met radiatoren bijvoorbeeld) en de geïntegreerde ECH2O-versie voor aansluiting op zonnecollectoren.   

De Daikin Split Altherma 3R - ERLA in een notendop  

 • Geïntegreerde verwarmingscapaciteiten tussen 9 en 10,8kW  
 • Inclusief ontdooicycli  
 • Buitentemperatuur tot -7°C  
 • Waterregime van 35/30°C 
 • monofasige & driefasige voedingsspanning  
 • Swing Rotary Inverter compressor  
 • Buitenunit met zwart luchtrooster  

Daikin Hydro Split Altherma 3H MT voor renovatie en nieuwbouw 

Deze lucht-waterwarmtepomp is het ideale systeem om, in een renovatieproject, van een ketel of traditioneel verwarmingssysteem naar een groenere en kostenefficiëntere oplossing te gaan. De unit kan zowel aangesloten worden op vloerverwarming als op radiatoren tot 65°C. Ook hier heeft Daikin gezorgd voor bijkomende verwarmingscapaciteiten om aan de vragen uit de markt te voldoen. 

De binnenunits zijn eveneens verkrijgbaar in vier uitvoeringen: het wandmodel, geïntegreerd vloermodel met roestvrijstalen warmwaterketel, geïntegreerd bi-zone model met regeling van temperatuur in verschillende zones (ideaal voor combinatie van vloerverwarming met radiatoren bijvoorbeeld) en de geïntegreerde ECH2O-versie voor aansluiting op zonnecollectoren.   

Daikin Hydro Split Altherma 3H MT EPRA
Daikin Hydro Split Altherma 3H MT EPRA

De Daikin Hydro Split Altherma 3H MT – EPRA in een notendop  

 • Aansluitbaar op vloerverwarming en radiatoren tot 65°C 
 • Buitentemperatuur tot -15°C 
 • Swing Rotary Inverter compressor  
 • Fluisterstil

Van Belgische bodem  

De Daikin Altherma 3R LT en 3H MT lucht-waterwarmtepompen zijn een volledig Belgisch product. Van ontwerp tot productieproces gebeurt alles op Belgische bodem wat het duurzaam karakter van dit product versterkt.  

Daikin Multisplit +, de all-in-one oplossing  

De Daikin Multisplit+ is ontwikkeld om inefficiënte en verouderde verwarmingssystemen te vervangen in kleine tot middelgrote woningen. Dit all-in-one systeem verwarmt en koelt niet alleen de woning op een energie-efficiënte manier, het voorziet het ook van sanitair warm water.  

Een watertank van 90 of 120 liter, aangesloten op de fluisterstille buitenunit, voorziet in de behoefte voor warm water. Deze tank is ook voorzien van thermische plaatstalen die dit onderdeel corrosievrij maakt en zo de levensduur verlengt. Met de gebruiksvriendelijke userface past men snel en eenvoudig instellingen aan zoals de watertemperatuur of de tijdsprogrammering. 

Aan de buitenunit kunnen eveneens tot drie verschillende airconditioning units aangesloten worden. Een wand-, vloer-, of inbouwmodel, het kan allemaal.  

Helemaal mee met zijn tijd, is deze multisplit bedienbaar vanop afstand met de Daikin Onecta app. Onecta is overigens ook compatibel met Amazon Alexa en Google Assistent. 

Daikin luchtreinigers

Luchtreinigers blijven ook in 2022 een prominente plaats innemen bij Daikin. Naast de bestaande toestellen (MCK55W en MC55W) brengt Daikin binnenkort twee nieuwe luchtreinigers op de markt om woningen nog beter te voorzien van gezuiverde, gezonde en propere lucht.

Zo worden ​de Daikin Aircleaner MCK70YVM voor grotere livings en de MC30YVM voor kleinere slaapkamers ​aan het gamma toegevoegd. (meer info volgt later)

Raadpleeg hier de info over de bestaande toestellen.

Daikin Aircleaner MCK70YV
Daikin Aircleaner MCK70YV
Kirsten Van Pee Team Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre