Daikin Bluevolution gamma - de verschillende modellen

Ururu Sarara, de eerste totaaloplossing

De Ururu Sarara is uitermate energiezuinig en heeft een lagere impact op het milieu dan ooit tevoren. De Ururu Sarara kan niet alleen koelen en verwarmen, maar zorgt ook voor de bevochtiging, ontvochtiging, luchtzuivering en ventilatie, en is daardoor een totaaloplossing voor het binnenklimaat in residentiële toepassingen. Dankzij het koelmiddel R32 behalen de systemen een SEER tot 9,54 (A+++) en een SCOP tot 5,9 (A+++). Hiermee mogen ze zich nu al de meest energiezuinige units in hun soort op de markt noemen. 

Vochtregulering is essentieel bij het creëren van een aangenaam binnenklimaat. De ontvochtigingsfunctie van de Ururu Sarara zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid wordt verlaagd, zonder de ruimtetemperatuur te beïnvloeden. Om een optimale luchtkwaliteit te garanderen, zijn alle units uitgerust met de Flash Streamer die microscopische stofdeeltjes absorbeert, geurtjes verwijdert en de kans op allergieën verkleint. Een automatische filterreiniging maakt het onderhoud een stuk eenvoudiger en verlaagt het energieverbruik met nog eens 25%. 

De twee-zone-bewegingssensor zorgt bovendien voor een optimale luchtverdeling en richt de luchtstroom weg van aanwezigen om elk gevoel van tocht te voorkomen. Wanneer geen aanwezigheid wordt gedetecteerd, schakelt het systeem automatisch over naar de energiespaarstand. Het systeem is standaard voorzien van een gebruiksvriendelijke draadloze bediening en kan worden aangesloten op een online besturingssysteem. 

Dankzij de Ururu Sarara, kunnen gebruikers nu genieten van een ongeëvenaarde energiezuinigheid, uitstekende luchtkwaliteit en hoog comfort, terwijl hun warmtepompsysteem tegelijk een lagere milieu-impact heeft. 

De Daikin Emura: een baanbrekend design van Daikin

Jaren van productinnovatie resulteerden in 2010 in de allereerste in Europa ontworpen warmtepomp: de Daikin Emura. Een splitsysteem met een aan de wand gemonteerde unit, dat het begrip klimaatregeling in de binnenhuisarchitectuur naar een volledig nieuw niveau tilde. De nieuwste generatie Daikin Emura, die opnieuw in Europa werd ontworpen, combineert naadloos vormgeving en functionaliteit en mag een toonbeeld van de moderne klimaatregeling worden genoemd. Door het systeem uit te rusten met het koelmiddel R32 staat de Daikin Emura aan de top wat betreft ecologische warmtepompen! Door de modellen nu ook uit te rusten met een wificontrol wordt ook het gebruiksgemak vergroot.

Naast de stijlvolle gewelfde vorm, het hoogkwalitatieve materiaal en de uitzonderlijke afwerking, kan de Daikin Emura ook bogen op een ongeëvenaard rendementsniveau met een SEER tot A+++  – de hoogste waarde op de markt. Het gamma bestaat uit modellen van 2, 2,5, 3,5 en 5 kW, waardoor er een perfect aangepaste unit is voor elke toepassing.

De Daikin Emura is beschikbaar in geborsteld aluminium of in kristal mat wit. Het aerodynamische design creëert een bijzonder vlak profiel, dat elke muur een hypermoderne uitstraling geeft. Onder de sobere behuizing zit een uiterst intelligent systeem verborgen, met innovatieve eigenschappen die het energiegebruik in vergelijking met traditionele airconditioners drastisch doet dalen.

Net zoals de Ururu Sarara is ook dit toestel uitgerust met een twee-zone-sensor om een tochtgevoel te vermijden en een energiespaarstand die na 20 minuten afwezigheid inschakelt.

De innovatieve compressortechnologie optimaliseert het rendement, vooral in deellast. Op die manier levert de unit het hele jaar door maximale prestaties, mede dankzij een lager energieverlies in stand-by modus. Hierdoor bereikt de Daikin Emura bijzonder hoge SEER- (tot A+++) en SCOP-waarden (tot A++). Dit optimale energierendement wordt bovendien gecombineerd met een uiterst laag geluidsniveau (tot 19dB(A)).

De Daikin Emura toont opnieuw aan dat een intelligent design niet alleen aantrekkelijk is maar ook garant staat voor een hoog energierendement in klimaatregeling. Het resultaat is een ongeëvenaard binnenklimaat en een ideale oplossing voor zowel architecten en interieurontwerpers, als voor huiseigenaars.

 

Daikin Comfort FTXM muurmodel: discreet en stijlvol

Het nieuwe Comfort muurmodel met discreet en modern ontwerp zorgt voor een optimaal rendement en comfort in elke ruimte. Deze unit kan koelen en verwarmen en zorgt eveneens voor zuivere en gezonde binnenlucht dankzij de Daikin Flash Streamer technology. Verder is ook dit muurmodel uitgerust met intelligente sensoren en een 3D luchtstroom om het gebruiksgemak en de energie-efficiëntie te maximaliseren.

Met zijn mooi geronde vorm, gladde curven en vloeiende lijnen sluit hij naadloos aan op de wand, waardoor hij in elk interieur geïntegreerd kan worden. Het minimalistische en moderne design zorgt ervoor dat deze unit discreet en onopvallend blijft.

Dankzij zijn fluisterstille werking is de unit nauwelijks hoorbaar, ideaal voor slaapkamers en andere kleinere ruimtes.

Om het comfort nog te verhogen wordt dit model geleverd met een uiterst gebruiksvriendelijke afstandsbediening. Met slechts één druk op de knop kan men de gewenste temperatuur creëren.

Met zijn seizoenefficiëntie tot A+++ voor zowel koeling als verwarming behoort deze unit tot de beste in de markt.

Het plafondinbouwmodel

Dit compact, ingebouwd plafondmodel kan niet enkel verwarmen en koelen, maar kan ook als ventilator worden gebruikt, waardoor de lucht in de ruimte kan circuleren zonder dat de temperatuur wijzigt. De geïntegreerde luchtfilter, die de kleinste stofdeeltjes opvangt, garandeert een constante toevoer van schone lucht. Het toestel beschikt eveneens over een droogprogramma, wat de luchtvochtigheid in de ruimte vermindert zonder variaties in de kamertemperatuur.

Dankzij zijn compacte afmetingen – de hoogte is slechts 200 mm – is dit model eenvoudig te monteren in beperkte plafondholtes. Doordat enkel de aanzuig- en uitblaasroosters zichtbaar zijn past dit esthetisch in elk interieur.

Deze binnentoestellen kunnen geconnecteerd worden met de nieuwe Daikin multi-buitenunits, die toelaten om meerdere binnenunits aan één buitenunit aan te sluiten.

Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre