Daikin Altherma 3th generation: nieuw binnen het warmtepompgamma

Daikin Altherma 3th generation: nieuw binnen het warmtepompgamma

Energiebewust verwarmen voor superieur comfort

Daikin stelt op Batibouw 2018 de nieuwste generatie warmtepompen voor binnen het residentiële gamma: de Daikin Altherma 3th generation. Deze lage temperatuur lucht/water warmtepompen zorgen voor de productie van sanitair warm water en de verwarming van de woning. Het systeem levert temperaturen tot 65°C en is dus geschikt voor zowel vloerverwarming als radiatoren. Dankzij zijn kenmerkende vorstbescherming tot -25°C, is het zelfs tijdens de koudste dagen betrouwbaar.

De combinatie van de Daikin Online Controller die bediening op afstand toelaat en de Bluevolution technologie geeft huiseigenaren een superieur comfort aan een betaalbare prijs.

Bluevolution-technologie

Deze nieuwe Daikin Altherma maakt onderdeel uit van het Bluevolution gamma. Deze warmtepompen maken gebruik van R32. Dit alternatief koelmiddel heeft een lagere milieu-impact en staat garant voor betaalbaar comfort en maximale prestaties.

Topprestaties

Daikin Altherma werd speciaal ontwikkeld voor de Europese markt, afgestemd op de klimaatbehoeftes en seizoenschommelingen, en groeide uit tot één van de meest toonaangevende warmtepompen. Dat komt doordat het merk als één van de eerste hernieuwbare energiebronnen integreert en rekening houdt met een rendementsverhoging en betaalbaar comfort voor de huiseigenaren.

Het verbeterde rendement van Daikin Altherma 3 levert hoogwaardige prestaties en lage werkingskosten. Daikin Altherma 3 kreeg de classificatie A+++ en haalt een verwarmingsrendement van 5,3 SCOP en een warmwaterscore tot 134% ηwh. SCOP staat voor Seasonal Coefficient of Performance, zeg maar het rendement voor een volledig verwarmingsseizoen en ηwh staat voor het rendement van een boiler volgens het Eco Design. Deze warmtepomp haalt het hoogste rendement voor de productie van sanitair warm water op de markt. Het systeem kan grote volumes water tot 230 liter verwarmen en opslaan en heeft een laag warmhoudverlies van slechts 25W. Het ontwerp is gebaseerd op het ECH2O-verswaterprincipe, wat door de groep wordt nagestreefd om het risico op infecties te verlagen.

Modern design

Ook de buitenkant van de warmtepomp kreeg een facelift. De unit oogt zeer modern met zijn afgelijnde vormen en geïntegreerde touchscreen controller. De voetoppervlakte werd ook sterk verkleind: van 60 op 72 cm naar 60 op 60 cm voor het geïntegreerd model en ook het wandmodel werd verkleind van 890x480x344cm naar 840x440x390cm. De unit past daardoor zelfs in de kleinste ruimtes.

Intelligente bediening van de verwarming

Het gecombineerde effect van de weersafhankelijke instellingen en Daikin Altherma Invertercompressoren maximaliseert het rendement van de nieuwe Daikin Altherma 3 bij elke buitentemperatuur.

Het systeem heeft negen voorgeprogrammeerde instellingen, die ter plaatse kunnen worden aangepast. Via de Daikin Online Controller kunnen de instellingen vanop afstand worden aangepast, zodat het comfort in huis op de individuele voorkeuren van elke gebruiker kan worden afgestemd terwijl het energierendement hoger ligt. Het Daikin Altherma 3-systeem kan volledig geïntegreerd worden met andere domoticasystemen, bv. IFTTT en apps om het rendement en comfort te maximaliseren.

Eenvoudig te installeren

De Daikin Altherma 3 is gebruiksvriendelijk, zowel voor de installateur als voor de gebruiker. De warmtepomp is bij levering gebruiksklaar, getest en gevuld met koelmiddel. Zo gaat de installatie sneller en blijven onderbrekingen tot een minimum beperkt. De configuratie is eenvoudig met de downloadbare configuratiewizard (online beschikbaar via de Daikin Cloudservice). Door de volledig geïntegreerde unit kan al het onderhoud aan de voorkant gebeuren door er het paneel te verwijderen. Alle leidingen zijn vanaf de bovenkant van de unit bereikbaar.

De Daikin Altherma 3 is de nieuwste versie van de bekende lucht/water warmtepomp die Bluevolution technologie en online bediening combineert voor maximaal comfort.

Richtprijs: vanaf € 4.400 excl. montage en BTW voor een vloermodel van 4kW.

Daikin Altherma 3 in een notendop

  • Modellen van 4, 6 of 8kW: voor verwarming en productie van sanitair warm water
  • Uitstekende energieprestaties, tot het A+++ label
  • Milieubewust koelmiddel R-32
  • Eenvoudig te installeren met klein vloeroppervlakte
  • Intelligente bediening en geavanceerd ontwerp voor maximale gebruiksvriendelijkheid
  • Bediening via smartphone
  • Vernieuwd design
  • Maximaal comfort
  • Fluisterstille werking

 

Wie de producten van Daikin wil ontdekken, is van harte welkom op de Daikin-stand op Batibouw 2018.
Van 22 februari tot 4 maart, Paleis 12 stand 313, Brussels Expo

Contacteer ons
Kirsten Van Pee Senior Project Manager, Two cents
Kirsten Van Pee Senior Project Manager, Two cents
Over Daikin Belux

Binnen EMEA heeft de Daikin Europe Group 14 productieafdelingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers. De Daikin Europe Group telt zo’n 11.100 medewerkers. Daikin Belgium is een dochteronderneming van Daikin Europe en heeft drie vestigingen in ons land (Gent, Waver en Herentals). Binnen Daikin Belgium zijn zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld.
Als innovatieve en kwaliteitsvolle marktleider biedt Daikin een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor zowel residentiële, industriële en commerciële toepassingen. Zoals o.a. hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers.

Daikin Belux
Avenue Franklin 1B
B-1300 Wavre